Erasmus+ projekat mobilnosti i razmjene mladih

25 sep
Rok prijave 04.10.2017

U okviru programa razmjene mladih, Erasmus+ poziva sve organizacije koje djeluju na polju obrazovanja, obuke i aktivnosti mladih na sprovođenje projekta koji promoviše različite vrste mobilnosti.

Pravo prijave imaju države članice EU, zemlje izvan EU i njoj susjedne zemlje, dok se program održava u navedenim zemljama. Svaka organizacija ili grupa koja se nalazi u programskoj državi može biti podnosilac zahtjeva, a neke od njih su: javno tijelo na regionalnom ili nacionalnom nivou, regionalna udruženja, Evropsko udruženje teritorijalne saradnje, društveno odgovorno profitno tijelo i druge, a poželjne su NVO-e, društveno preduzetništvo, omladinske organizacije, javna tijela na lokalnom nivou i druge.

Svi učesnici se mogu prijaviti u nacionalnoj agenciji zemlje u kojoj je organizacija podnosioca zahtijeva osnovana, a potrebna dokumentacija za prijavu se može naći na sajtu te agencije.

Razmjena mladih je program koji ima za cilj da kroz razne aktivnosti i 21 dan međusobne interakcije osposobi mlade ljude između 13i 30 godina da razviju svoje sposobnosti, postanu svjesni društveno relevantnih tema i otkrivaju nove kulture.

Program traje od tri do 24 mjeseca.

Rok za prijave je najkasnije do 4. oktobra 2017.

Više informacija

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments