Erasmus+ poziv za financiranje projekta u izgradnji kapaciteta mladih

18 jan

Europska izvršna agencija za obrazovanje, kulturu i  audiovizalnu umjetnosti (EACEA) je raspisala poziv za apliciranje za Erasmus+ program pod Ključnim aktivnostima 2 (Key Activities 2) koje se odnose na izgradnju kapaciteta u radu sa mladima. Ovo je samo jedna od ključnih aktivnosti u sklopu Erasmus plus programa. Na njega mogu aplicirati organizacije i institucije iz BiH.

Ovi projekti imaju za cilj poboljšati rad s mladima, neformalno učenje i volontiranje te ih povezati s obrazovnim sustavima i tržištem rada. Oni također podržavaju regionalne i transnacionalne programe mobilnosti, te neformalno učenje za poticanje sudjelovanja mladih u društvu.

Kroz ove projekte se mogu financirati organiziranje konferencija, radionica, događaja za mlade, informativne kampanje, komunikacijski i medijski alati, razvoj metoda, nastavnih planova i programa, obuke i dokumentacije, kao što su Youthpass.

Također, moguće je razvoj otvorenih i fleksibilnih nastavnih materijali, virtualne suradnje, otvorenih obrazovnih resursa (OER) i sl.

Na ovaj program mogu aplicirati neprofitne organizacije, udruge, nevladine  organizacija (uključujući i europske nevladine organizacije mladih), vijeća za mlade, javna tijela na lokalnoj, regionalnoj ili nacionalnoj razini.

Dužina trajanja projekta je od devet mjeseci do dvije godine. Maksimalni iznos granta je 150,000 eura. Rok za dostavu projekta je 8. ožujka/marta 2017.

Kako saznajemo BiH je do sada imala 31 aplikaciju za Erasmus plus, od kojih je devet bilo uspješnih.

Projekti  sa kojim omladinske organizacije apliciraju uglavnom iz oblasti mobilnosti mladih, obrazovanja, jačanja kapaciteta omladinskih organizacija ili mladih uopće.

Obično se radi o seminarima, radionicama, edukativnim tečajevima, volonterskim razmjenama, a produkt bude dolazak mladih ljudi iz drugih europskih zemalja u BiH.

Dodatne informacije možete pronaći ovdje.

Akta.ba

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin