Emile-Boutmy stipendija

11 apr
Rok prijave 02.05.2017

Pariski institut političkih nauka kreirao je ovu stipendiju za najbolje studente zemalja koje nisu članice EU. Ova stipendija je namenjena najboljim studentima čiji profili odgovaraju prioritetima instituta i individualnim zahtevima kolegijuma.

Univerzitet Sorbonne Paris Cité (USPC) je jedan od glavnih francuskih fakultetskih konzorcijuma koji spaja 4 pariska univerziteta i 4 ustanove za više obrazovanje i istraživanje, uključujući i Pariski institut političkih nauka. Visok kvalitet svojih istraživačkih jedinica osigurava USPC svetsku perspektivu, obuhvatajući sve discipline i odražavajući ambiciju svojih osnivača za izučavanje glavnih problema sa kojima se danas susrećemo.

Program MIEM (Međunarodne master stipendije za mobilnost) na univerzitetu Sorbonne Paris Cité ima za cilj poboljšati istraživanje i obuku na međunarodnom nivou pomažući master studentima velikih potencijala.

Stipendija ne može da se prima istovremeno sa ostalim stipendijama (Eiffel, AEFE, BGF…). Ona se dodeljuje na osnovu dosadašnjeg uspeha, i tipu profila koji se traži sa određeni program. Socijalni faktori takođe mogu biti uzeti u obzir.

Ova stipendija se ne dodeljuje automatski. Zahtev se mora podneti preko odgovarajuće aplikacione forme.

Krajnji rok za predaju dokumenata na osnovne akademske studije: 02. 05. 2017.

Konkurs sa svim detaljima možete pronaći ovom linku.

(Visited 5 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin