Eiffel program stipendija za studij u Francuskoj

29 dec
Rok prijave 08.01.2016

Eiffel program stipendija (The Eiffel Excellence Scholarship Programme) namijenjen je za sve one koji bi željeli upisati master ili  PhD u Francuskoj, a nisu stariji od 35 godina.

Program je dio strategije francuskih ustanova za visoko obrazovanje s cilјem da privuče strane studente da se upišu na master i PhD programe.

Postoje tri glavne oblasti na koje možete aplicirati:

  1. Inženjerske nauke za master nivo, nauka u najširem smislu na PhD studijama (inženjerska nauka; egzaktne nauke: matematika, fizika, hemija i biotehnologija, nano i biotehnologija, informacije i komunikacije i tehnologija);
  2. Ekonomija i menadžment;
  3. Pravo i političke nauke

Za master studije Eiffel stipendija iznosi 1181 eura, dok za PhD studije iznosi 1400 eura. Pored toga stipendija pokriva i nadoknadu za povratak, osiguranje i kulturne aktivnosti. Da bi dobili prvu ratu mjesečne stipendije kandidati moraju započeti studiranje na univerzitetu u Francuskoj.

Prijave se ne prihvataju direktno od studenata. Aplikacije za Eiffel stipendije dostavlja francuski univerzitet. Kandidati se moraju prijaviti i ispuniti uslove kako bi bili razmotreni za stipendiju. Svaka institucija može objaviti najviše 40 kandidata po polju studija.

Za više informacija link

Studomat.ba

(Visited 9 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin