Edukacije za učenike osnovnih i srednjih škola: Kreativne IT radionice

20 dec
Rok prijave 03.01.2017

U sklopu ovogodišnjeg obilježavanja Sata kodiranja u BiH, Centar za promociju civilnog društva u saradnji sa dm drogerie markt d.o.o., organizuje po prvi put specijalnu radionicu za mlade IT ljubitelje i talente na kojoj će polaznici naučiti osnove web dizajna i praktično isprobati svoje vještine radeći na pravom web projektu. Polaznici edukacije radit će na dizajniranju, programiranju i testiranju weba, te će se upoznati sa WordPress platformom za izradu web stranica, što će u konačnici rezultirati pravom web stranicom koja će biti izrađena za vrijeme 30-satne edukacije.

Prijava i odabir učesnika: Na ovu edukaciju mogu se prijaviti učenici starijih razreda osnovne škole, te učenici srednjih škola. Učenik se može samostalno prijaviti, ali se također ohrabruju i nastavnici/profesori da prijave učenike, te roditelji da prijave svoju djecu. Svaki nastavnik može prijaviti max. 3 učenika.

Broj mjesta je ograničen. Pri odabiru kandidata selekcija će se vršiti na osnovu:

Datuma prispjele prijave;
Procjene motivacije i intresa učenika;
Školskog uspjeha iz informatike;
Po isteku roka za prijavu će svi aplikanti biti informisani o statusu prijave. Pri odabiru kandidata vodit će se računa o jednakoj zastupljenosti oba spola. Rok za prijavu: 3. januar 2017.

Mjesto održavanja: Prostorije Resursnog centra SMART u ulici Gradačačka bb, Sarajevo (odmah pored Malezijskog mosta). Organizor edukacije ne snosi putne troškove ili troškove smještaja.

Napomena za nastavnike: Ukoliko prijavljujete više učenika potrebno je da za svakog popunite posebnu prijavu.

Prijavu možete poslati ovdje.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments