Edukacija u Sarajevu – Uvod u pravo i politički sistem EU

17 mar

Pravni centar Paragraf i Demokratski Omladinski Pokret pozivaju vas na edukaciju koja će se održati 22.03.2018. godine u 15 i 30 sati u JU Međunarodnom Centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo na adresi Kemala Kapetanovića br. 17.

Primarna tematika o kojoj će se raspravljati na edukaciji je:

  • Politički sistem Evropske Unije i
  • Pravo Evropske Unije.

Osnovni cilj jeste da se na ovaj način navedena oblast približi svim studentima i drugim zainteresiranim licima koja se prijave za učešće. Učesnici će imati priliku da se detaljnije upoznaju sa organima i institucijama Evropske unije te njihovim funkcionisanjem u okviru cjelokupnog sistema, sa procesima donošenja zakonskih akata i ključnim presudama Evropskog suda pravde.

Budući da se Bosna i Hercegovina trenutno nalazi u procesu pregovoranja kako bi postala punopravni član Evropske unije, učesnici će na ovoj edukaciji moći čuti nešto više o aktuelnim dešavanjima koja su vezana za našu državu, o fazi u kojoj se nalazi, procesu koji slijedi te konkretnijim posljedicama ulaska BiH u EU. Edukacija će biti interaktivnog karaktera, stoga učesnici su slobodni da postavljaju pitanja i pokrenu diskusiju u bilo kojem momentu te da na taj način utiču na sam tok predavanja. Svaki učesnik stiče diplomu o učešću na engleskom i BHS jeziku.

Prijave se vrše ovdje.

Predavač je Ernad Deni Čomaga, pravnik i LL.M. Kandidat Univerziteta u Heidelbergu na temu Evropsko pravo privrednih društava i uposlenik Njemačke razvojne agencije kao Ugovorni Manager za Javne nabavke.

Trošak participacije iznosi 25 KM i uključuje organizaciju edukacije, diplome, osvježenje i radne materijale. Trošak participacije na dan edukacije je 30 KM. Minimalni broj prijava za održavanje edukacije je 25 učesnika.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin