Edukacija na temu „Motivacija mladih i profesionalna orijentacija“

11 dec

NVO Demokratski omladinski pokret i Info centar za mlade Novo Sarajevo 21.12.2015. godine organizuje jednodnevnu edukaciju na temu:

„Motivacija mladih i profesionalna orijentacija“
-Kako aktivirati mlade i kako ih usmjeriti prema njihovim predispozicijama-

Učesnici će imati priliku od mentora naučiti:

• kako aktivirati i motivisati mlade na najbolji način;

• kako da izaberu profesiju koja im najviše odgovara

Ovim treningom učesnici će steći neophodna znanja i vještine za određivanje profesije koja im najbolje odgovara. Stečena znanja učesnici će vježbati na konkretnim primjerima.

Metodologija rada:
Trening će biti interaktivan i praktično orijentisan, što će učesnicima omogućiti praktičnu primjenu novostečenih znanja i unapređenje profesionalnog rada i ličnog napretka.

Trening omogućava aktivno učešće polaznika, te korištenje njihovih postojećih znanja i vještina kao jednog od najvažnijih resursa za usavršavanje. Uz manji dio prezentacije/prenošenja novih teorijskih znanja, trening će se realizovati uz primjenu osnovnih principa i tehnika učenja odraslih kako bi se zadovoljili različiti stilovi učenja.

Kome je namijenjen trening?
Trening nudi praktična i korisna znanja i vještine mladim ljudima koji još uvijek nisu prepoznali ono najbolje u sebi I koji još uvijek pokušavaju da pronađu ono što najbolje znaju raditi.

Više informacija možete pronaći ovdje.

(Visited 5 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin