EDIT vas poziva na ljetnu školu IT-a

28 maj

Pohađajte u julu ljetnju školu #EDIT18 u Bosni i Hercegovini
EDIT (Education for Innovative Thinkers) je vodeća ljetnja škola IT-a, namijenjena studentima koji žele da prodube svoje akademsko znanje praktičnim iskustvom.

Polaznici koji upišu EDIT dobijaju priliku da razviju svoje vještine u IT sferi kroz rad na izazovnim i realnim projektima. Takođe dobiju šansu da razviju dobre kontakte, da primjene znanja stečena na fakultetu, kao i da provjere svoje liderske sposobnosti i umjeće timskog rada.

EDIT zato nije obična ljetnja škola. U njoj polaznici rade na najnovijim tehnologijama, ali isto tako i:

  • spoznaju najnovije trendove u IT
  • sagledaju izazove sa kojima se sreću IT profesionalci
  • uvježbaju timski rad i vještine suradnje.

Nastava u Bosni i Hercegovini se odvija u tri grada: u Banjoj Luci, Sarajevu i Mostaru.

EDIT je neprocjenjiv, a besplatan!
Ljetnja IT škola EDIT je za sve učesnike besplatna, odnosno sve troškove nastave snosi kompanija Comtrade, koja takođe obezbjeđuje besplatne obroke za sve polaznike EDIT-a. Na učesnicima je samo da obezbjede mjesto za boravak o svom trošku.

Ako vam treba pomoć u pronalaženju smještaja, možete nas kontaktirati na [email protected].

Opis teme

#EDIT 18 Banja Luka, 16-27. jul: Blockchain: Shaping the future of business
Kada kažemo blockchain, prva asocijacija su kriptovalute. Ali blockchain je mnogo više od toga. EDIT18 je tvoja prilika da stekneš znanja za primjenu ove tehnologije u industriji – i otvoriš sebi mogućnost za rad na najuzbudljivijim projektima današnjice (i budućnosti).

Program:

Studenti će kreirati sistem za upravljanje pošiljkama zasnovan na blockchain-u. Uz primjenu ovog sistema, obezbijedićemo nadzor promjene vlasništva i stanja pošiljki. Takođe ćemo automatizovati detekciju i penalizovanje kašnjenja, i omogućiti bilježenje oštećenja na pošiljkama. Na taj način, eliminisaćemo dosadašnju praksu korišćenja skupih i sporih posrednika.

Polaznici će raditi na IBM Hyperledger-u, vodećoj open source platformi za promociju i primjenu blockchain-a.

Industrije: industry 4.0, supplychain, logistika

Šta ćeš naučiti?

Modeliranje blockchaina
Pisanje pametnih ugovora (Smart Contracts)
Projektovanje blockchain sistema
Primjenu blockchain u poslovnom svijetu: unapređenje efikasnosti i transparentnosti, smanjenje troškova, brža realizacija procesa
Tehnologije: JavaScript, Angular

#EDIT 18 Sarajevo, 16-27. jul: Travel Activity Tracker
Česta putovanja su neizostavan dio moderne svakodnevnice, a kvalitetna web rješenja za rezervaciju smještaja ili organizaciju transporta iz tačke A u tačku B ih u mnogome olakšavaju.

Priključi se ljetnoj školi EDiT i budi dio tima koji će raditi na razvoju aplikacije Travel Activity Tracker koja u realnom vremenu prikazuje korisnikovu aktivnost u zavisnosti od njegove lokacije.

Šta ćeš naučiti:

  • Osnove Travel&Booking industrije
  • UX/UI design
  • Gamification

Tehnologije: WebTechnology, DataBases, Java technology stack

#EDIT 18 Mostar, 16-27. jul: (car)bot2share
Kako povezati vozače koji imaju slobodno mjesto u automobilu i putnike koji idu u istom pravcu i traže prijevoz? #EDIT18 donosi odgovor!

Studenti će razviti Viber Bot – rješenje za dijeljenje prijevoza koje korisnicima donosi pregled svih aktivnih ruta, kao i mogućnost da kreiraju nove pravce. Uz vidljivosti nadzora svih dostupnih ruta u realnom vremenu, naše riješenje će omogućiti trenutnu i jednostavnu primjenu chat bota za podjelu vožnje.

Bot2share je inovativna, zabavna i isplativa ideja za moderan svet putovanja. Rad na ovom projektu je jedinstvena prilika da stekneš znanje iz oblasti chat bot tehnologije, koje ćeš kasnije moći da primjeniš na najrazličitijim realnim projektima.

Šta ćeš naučiti:

  • Chat bot programiranje
  • Java 8, SpringBoot Framework
  • PostgreSQL, (Viber) API
  • Inovativni koncepti transporta

Tehnologije: Git, Eclipse, Heroku Platform (Tomcat Server), PostgreSQL, Java 8, SpringBoot Framework, Hibernate

Prijava 2018.

Prijavljivanje za EDIT 2018 je počelo
Naš proces primanja prijava je počeo. Selekcija polaznika će biti tokom juna 2018. godine. Ako želiš pohađati EDIT 2018, predlažemo ti da popuniš formular ovdje. Poslije toga provjeravaj svoju e-poštu redovno – mi ćemo ti obavještenja o svim dešavanjima slati blagovremeno.

Pozivamo te da pratiš naše stranice na Facebook-u i Instagram-u, a za sve dodatne informacije nam možeš pisati na [email protected].

(Visited 734 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments