Drugi put u Zenici: IT događaj s deset predavanja, više od 500 posjetilaca i dobrom zabavom

16 mar

Nakon što su uspješno organizovali prvi HammerIT događaj u Zenici, grupa ZeForge i ove godine u samo jednom danu, na tri platforme će ugostiti više od 500 gostiju koji će imati priliku učiti o programiranju, prisustvovati radionicama, ali i uživati u drugim sadržajima.

ZeForge Community drugi put za redom organizuje najveći IT event u Zenici sa željom da doprinese razvoju i jačanju IT sektora. Kao i prošle godine, ovaj događaj će privući veliki broj IT kompanija iz BiH i regiona te će posjetiocima ponuditi puno zanimljivog sadržaja od predavanja i radionica do opuštenog druženja i networkinga.

Prošlogodišnji HammerIT je ocijenjen kao veoma uspješan i nakon što su pokrenuli prvu IT Akademiju u Zenici i vidjeli da je interesovanje u gradu za IT generalno sve veće, odlučili su ponovo organizovati ovaj veliki event kako bi privukli više ljudi i upoznali ih s osnovnim stvarima IT industrije.

“HammerIT je zamišljen kao cjelodnevno druženje s IT kompanijama na jednoj od najatraktivnijih lokacija u Zenici, Multiplex Ekranu Zenica, a namijenjen je srednjoškolcima, studentima, zaposlenim, nezaposlenim te svim onim koji bi voljeli da nešto više nauče o samom IT-u. Događaj je rezervisan za 23. mart, kao poklon našem gradu za njegov rođendan, a počet će u 10:30 uz prvu kafu, nakon koje ćemo i zvanično otvoriti događaj. U 12 sati počinjemo s predavanjima, a za sve posjetioce smo pripremili deset predavanja koja će se održavati paralelno u tri kino dvorane. Pored predvanja, u suradnji sa udruženje mInput iz Zenice, održat ćemo radionicu Uvod u HTML i CSS za sve one koji bi se željeli upoznati sa osnovama web dizajna”, kazao je predstavnik ZeForgea Emin Dedić.

Zahvaljujući pomoći sponzora Grada Zenice, Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, Bit Alliance i Multiplexa Ekran, ulaz na HammerIT za sve posjetioce će biti besplatan i svi posjetioci će imati besplatno osvježenje i dobar provod uz DJ-a.

Partneri Ze Forge Community-a, kao i samog događaja, su: NSoft, Spark, Mistral, Agencija ZEDA, Impulse Creative Center, We Are Developers, Politehnički fakultet Univerziteta u Zenici, 032 studio i Udruženje Input Zenica.

“Ovo je samo jedna od aktivnosti kojom ZeForge nastoji da doprinese promociji i stvaranju IT sektora u Zenici. Budite dio pozitivnih promjena i vidimo se na Hammer IT događaju”, dodao je Dedić.

Događaj je otvoren za javnost tokom cijelog dana, a svi oni koji žele da prisustvuju nekom od predavanja moraju ispuniti registracijsku formu.

(Visited 194 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments