Drugi Dječiji film festival u Zenici

20 okt

Multiplex Ekran uz pomoć prijatelja priprema drugo izdanje
DJEČIJEG FILM FESTIVALA koje će se održati od 09. do 15. novembra u Zenici.

Dječiji filmski festival je sedmodnevna revija nekih od najboljih ostvarenja sedme umjetnosti za djecu iz cijelog svijeta, jedini je događaj ovakvog tipa u Bosni i Hercegovini koji se održava jedan puta godišnje.

U svom drugom izdanju, planira da privuče više od 10 000 posjetilaca, kroz više od 80 filmskih projekcija u toku sedam dana trajanja i tako još jedan puta potvrdi kao jedna od najposjećenijih manifestacija za djecu u zemlji. Osim što djeci daje priliku da u kinu, po najnižoj cijeni kino ulaznice u svijetu, gledaju najbolje igrane, animirane i dokumentarne 2D i 3D filmove iz dječije i porodične produkcije, DFF će se tokom sedam dana truditi i da stvori prostor po mjeri i željama djece kroz više od 100 kreativnih pratećih sadržaja.

Ove godine sa nama su filmovi iz slijedećih zemalja: Francuska, SAD, Belgija, Japan, Norveška, Danska, Srbija, Njemačka, Luksemburg, Kina, malezija i Španjolska.

Zahvaljujemo se svim prijateljima festivala koji su nas podržali u našim idejama:
Grad Zenica, Raiffeisen Banka, Flipko flips, Monte, Tropik film&video, Ars centar Zenica,
MCF BiH, Una Film, Kolibrić, Palčić, 5 Plus, Zavod za javno zdravstvo Zeničko dobojskog kantona, Savez izviđača grada Zenica.

Pratite nas na faceook stranici:
https://www.facebook.com/DjecijiFilmFestival/

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin