Doživite nova iskustva i volontirajte u njemačkom gradu Leipzigu!

12 apr
Rok prijave 22.04.2018

Centar za obrazovanje i druženje vam još jednom pruža priliku da provedete godinu dana volontirajući u Njemačkoj, tačnije gradu Leipzigu.

Socijalni i kulturni centar „Die VILLA“ u Leipzigu traži vesele i motivisane volontere koji mogu započeti svoj EVS u septembru 2018. godine – (otvorena 3 mjesta)

Trajanje projekta: Septembar 2018 – August 2019 (12 mjeseci).

Teme projekta:

1)Medijska laboratorija (rad sa djecom i mladima u medijskim pedagoškim projektima, pomoć pri pripremi, procesu i praćenju kurseva i radionica)

2) Kulturni omladinski rad (rad sa mladima u muzičkim projektima, pomoć društvenim i kulturnim događajima kao što su nastupi bendova, pomoć u kafiću zajednice i drugim društvenim kulturnim poljima)

3) Školski socijalni rad (pomoć u osnovnoj školi, socijalno učenje, podrška i učešće u poslijepodnevnim aktivnostima (npr. Sport i kretanje, zdravo jelo), dan otvorene kuće u školi, kafić roditelja)

Profil volontera: 18-30 godina / jezik: neophodno je osnovno znanje njemačkog jezika (A2 / B1) / interes za rad sa djecom i omladinom / aktivanost i zainteresovanost za socijalni i kulturni rad.

Potrebno je da odabrete jedno mjesto(temu) od ponuđenih te shodno tome popunite se aplikacijsku formu. Kako biste dobili aplikacionu formu javite se na mail [email protected].

Rok za prijave je: 22.04.2018. godine.

(Visited 364 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments