Dobre Kote Sarajevo su u potrazi za novim volonterima

19 feb

Dobre Kote su samoorganizovani pokret koji javne prostore Sarajeva transformiše u zajedničke slobodne zone solidarnosti, ljubavi i umjetnosti – metodom direktne akcije. Sarajevo, zbog manjka brige i upotrebe javnog prostora, obiluje dobrim kotama.

Naš projekat ima za cilj oživjeti takva mjesta, integrišući umjetnost u njihov sastavni dio. Dobre kote “putovat” će kroz grad, gdje će uvijek na novom mjestu integrisati umjetničku postavku (fotografije, slike, poeziju, prozu, instalacije, skulpture) u napušteni prostor, prostor koji će zatim i djelomično renovirati i oživjeti organizujući unutar njega zajedničke radne akcije.

Pozivamo sve zainteresovane da se pridruže dobrokotnom timu.

Pošaljite podatke na [email protected]: ime prezime, datum rođenja, kontakt telefon i grad iz kojeg dolazite na naš mail kako bismo stupili u kontakt. Ove godine ćemo raditi na površinama na kojima smo se vrtili u protekle dvije godine.

Ukoliko želite da smarate službe u općinama, komunalna preduzeća,radite na traženju materijala za rad, upoznate svoje mahale i komšiluke, družite se s djecom, radite na svojim vještinama, učite nove stvari i upoznajete novu raju javite se.

Više informacija

(Visited 2 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments