Dobre kote pozivaju na nove radne akcije

5 aug

Dobre kote su ponovo počele sa vikend radnim akcijama reparacije napuštenih javnih prostora, ovog puta radno, razigrano i veselo će biti na Bistriku u Franjevačkoj ulici u subotu i nedjelju (06.08.2016. i 07.08.2016)

Nakon završrenih reparacija na Dobroj Koti 1, parku na garažama na Grbavici i zajedničkom dvorištu na Marijin Dvoru, Dobre Kote  nastavljaju sa reparacijama i uljepšavanjem  napuštenih i zaboravljenih javnih površina u gradu Sarajevu.

Ovaj put radna akcija, druženje i razgovor će biti organizovan u Starom Gradu, na Bistriku-ulica Franjevačka uz pomoć fondacije Schule Helfe Leben i Inicijative mladih za ljudska prava ( YIHR BIH).

Dobre Kote trenutno okupljaju 80 volontera i volonterki – sve od srednjoškolaca/ki, studenata/ica, inžinjera/ki, arhitekata/ica, penzionera/ki. Otvoreni su za sve i uvijek rado primaju nove članove.

Osim volontera i volonterki, najvažniji cilj Dobrih kota jeste okupiti komšije i komšinice svih generacija koji žive u blizini prostora koji se reparira, uključiti ih u radne akcije te ih motivisati na održavanje samog prostora nakon završetka akcija. Radne akcije često završe i zajedničkim ručkom/roštiljem na kojem se svi imaju priliku bolje upoznati i družiti.

“Ukoliko želite biti dio vesele i šarene ekipe Dobrih kota dobrodošli ste da učestvujete na radnim akcijama koje se dešavaju skoro svakog vikenda, ukoliko je sunčan”, navode aktivisti.

U subotu 06.08. i nedjelju 07.08. od 11 do 18 sati možete im se pridružiti na Bistriku, u Franjevačkoj ulici na Koti 3 ukoliko želite da sa grupom volontera iz Bosne i Hercegovine i Srbije  učestvujte na radnoj akciji oslikvanja podnog murala u ovom naselju.

(Visited 4 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments