Dječija nedjelja u KS – Nagradno foto takmičenje za učenike srednjih škola

30 sep
Rok prijave 03.10.2015

Omladinska informativna agencija BiH (OIA) poziva učenike srednjih škola iz Kantona Sarajevo sudjeluju u nagradnom foto takmičenju „Mladi za porodicu“ koje se organizira u okviru Dječije nedjelje pod pokroviteljstvom Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo. Foto takmičenje „Mladi za porodicu“ ima za cilj razvoj svijesti o važnosti porodice kod adolescenata (14-18 godina) ali i svijest o dječijim pravima i učešću mladih u društvu.

Kako bismo dodatno promovirali ove vrijednosti potrebno je koristiti pristup i aktivnosti koje odgovaraju tzv. digitalnoj generaciji, te zbog toga od srednjoškolaca tražimo da nam, u sklopu takmičenja, dostave fotografiju koju su sami napravili uz kreativni slogan na jednu od slijedećih tema:

1. Mladi za porodicu!

2. Moja porodica – vrijednosti, rituali i običaji

3. Dječija prava su zakon!

Fotografiju uz slogan, te podatke o sebi (ime i prezime, škola, razred, kontakt telefon) učenici trebaju poslati na email adresu: [email protected] sa naznakom TAKMIČENJE najkasnije do 03.10.2015. godine, a pravo učešća imaju svi učenici srednjih škola u Kantonu Sarajevo.

10 najboljih očekuje tablet! Proglašenje najboljih radova i dodjela nagrada će se održati 10.10.2015. godine u sklopu završne manifestacije Dječije nedjelje.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin