Mostar: DigLit – Mala škola medijske pismenosti

4 jun
Rok prijave 10.06.2019

Američki Kutak Mostar u suradnji s redakcijom AbrašRadia poziva zainteresirane studente iz Mostara i okolice na dvomjesečnu edukaciju o suvremenim medijima, medijskoj pismenosti i govoru mržnje u medijima.

DigLit – Mala škola medijske pismenosti nastala je kako bi ojačala kompetencije svojih polaznika, razvila vještine uspješnije navigacije kroz medijsko zasićenje svakodnevnice, te ponudila alate kritičkog mišljenja i odnosa spram iste. Iako je kurs namijenjen prije svega studentima, svi zainteresirani za temu su dobro došli.

Prijave otvorene do 10.06.2019. putem online obrasca na linku.

Kroz nekoliko tjedana govorit ćemo o tome što su mediji, a što medijska pismenost, kako naš mozak funkcionira u stanju konstantnog bombardiranja sadržajima, što se smije, a što ne smije u sve većem prostoru posredništva (dez)informacija i (ne)znanja, što je govor mržnje, što fake news, te kako se kritički pozicionirati spram sile slika koje svakodnevno, svjesno, nesvjesno i podsvjesno konzumiramo.

Kako danas svaki čovjek i sam postaje medij, želio to ili ne, tako se i otvara polje njegovog djelovanja. Danas je svako od nas i – novinar. Kroz ovaj kurs, nastojimo pružiti alate i za pametnije korištenje ove činjenice. 

Participacija je besplatna, a za kreativan doprinos učesnika imamo osigurane novčane nagrade.

Za dodatne informacije javiti se na mail: [email protected]

(Visited 40 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Merima Telarević