DEMOFEST: Poziv za demo bendove na proslavu 10. rođendana festivala

21 jan

Ko je on?
Ima devet godina, a za njega znaju svi u regiji. Uložio je više od 140.000 eura kroz razne nagrade u razvoj glazbene scene. Sam! Ima nekoliko tisuća prijatelja u demo bendovima širom ex-Yu. Skoro da ne postoji glazbenik u regiji koji je ostvario uspjeh, a da nisu zapjevali zajedno. Najbolja prijateljica mu je Banjaluka, a omiljeno piće Nektar pivo.

Znate li ko je?
Pa, naravno – Demofest!
Demofest, najveći regijski festival demo bendova, ove godine slavi 10 godina postojanja! Očekujemo ovaj jubilej proslaviti 10 puta bučnije, 10 puta luđe, 10 puta bolje nego do sada! A, to bez vas ne možemo!

Imamo vijest koju treba prenijeti do svih onih sa gitarama, palicama, klavijaturama, do onih u garažama, vježbaonicama, do onih sa talentom i onih sa mnogo volje, do onih koji vjeruju u kvalitet, koji se slušalicama i palicama bore protiv smeća i kiča, do onih koji ne odustaju.

Zamolite ih da nam se jave, da zajedno proslavimo 10. rođendan! Neka nam pošalju:
• detaljno ispunjenu Prijavu koju mogu naći na službenoj stranici – www.demofest.org,
• detaljno ispunjenu i potpisanu Izjavu o autorskom djelu (skeniranu ili fotografiranu). Jer moramo sigurni biti da su njihove pjesme zaista njihovo djelo,
• dvije pjesme u MP3 formatu. Rock, reggae, hardcore, rap, punk, rap-core, hardcore punk, hardcore punk-rap, jazz, world music, metal, nu-metal, black metal i svih ostalih 900 vrsta metala i drugih glazbenih pravaca. Nema žanrovskih ograničenja!
• tekstove pjesama u .doc (Word) ili .txt (Notepad) formatu. Jer u čemu će se publika pronaći?
• fotografiju benda u JPG ili JPEG formatu. Veću od 900×600 px.
• svaki bend koji pošalje prijavu na svoju Facebook stranicu dužan je staviti status: “I ja sam se prijavio na Demofest!” (i tegirati stranicu Demofesta)

Zašto nam to šalju? Vi to već sigurno znate, ali nije na odmet ponoviti.
Od svih prijavljenih u vrijeme trajanja natječaja, koji će biti otvoren do 15. ožujka 2017., žiri će izabrati najbolje, najtalentiranije, one koji imaju šta reći i pokazati, a koji će se predstaviti publici Demofesta ovog ljeta na Kastelu i možda osvojiti jednu (ili više) od nekoliko nevjerovatnih nagrada u iznosu od nekoliko tisuća eura ili neki od instrumenata. Ali, svakako će imati priliku da svi osvoje srca potencijalnih fanova, a to je najvažnije, zar ne?

I da ne zaboravimo.

Osnovni uvjet (da bi žiri uopće uzeo prijavu demo benda u razmatranje) je da bend nema objavljen album od strane izdavačke kuće, niti potpisan ugovor sa izdavačkom kućom koja je registrirana na području Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije ili Makedonije. Don't try and cheat. Demofest možda je tek desetogodišnjak, ali nije naivan desetogodišnjak!

Rezultate objavljujemo u lipnju 2017., kada će biti objavljena i imena ovogodišnjeg žirija.

Sretno!

perun.hr

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments