Demofest 09: Otvoren konkurs za ex-Yu demo bendove

3 mar
Rok prijave 15.04.2016

Banjalučki Demofest, najveći regionalni festival naeafirmisanih bendova, devetu godinu zaredom otvara konkurs za sve demo sastave sa ex-Yu prostora. Demofest tako ponovo pruža priliku svim neafirmisanim muzičkim grupama da u sklopu takmičarskog programa festivala nastupe na tvrđavi Kastel.

Svi zainteresovani bendovi se na konkurs za Demofest 09 mogu prijaviti elektronskim putem, preko zvaničnog sajta festivala na adresi demofest.org.

Uz detaljno ispunjene dokumente obavezno je poslati dvije numere u MP3 formatu sa pripadajućim tekstovima i fotografiju benda, te ih dostaviti na [email protected], a organizatori nepotpune prijave neće uzimati u obzir. Osnovni uslov koji svi prijavljeni bendovi moraju ispuniti je da do sada nisu objavljivali svoj materijal preko neke od izdavačkih kuća registrovanih na teritoriji Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije ili Makedonije.

Nakon završenog konkursa, stručni žiri će odabrati 30 bendova, koji će imati priliku da na tvrđavi Kastel u Banjaluci nastupe na jednoj od dvije kvalifikacione večeri, a nakon toga, najbolji bendovi će se u finalu boriti za prestižne nagrade Demofesta.

Konkurs za takmičare Demofesta 09 biće otvoren narednih 45 dana, preciznije do 15. aprila 2016. godine. Rezultati ovogodišnjeg konkursa biće objavljeni tokom juna, kada će biti otkrivena i imena stručnog žirija.

Etrafika.net

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments