DEI: Poziv organizacijama civilnog društva – informativna radionica #upitnikEK

15 dec
Rok prijave 19.12.2016

Direkcija za evropske integracije poziva organizacije civilnog društva da prisustvuju radionici na kojoj će biti predstavljen Upitnik Evropske komisije. Radionica će se održati 21. decembra 2016. godine u zgradi Parlamentarne skupštine BiH, sala 2/I sa početkom u 10:00 časova.

Funkcionalni dijalog sa predstavnicima civilnog društva i učešće građana u procesu kreiranja i provedbi javnih politika važan je element procesa evropskih integracija. Učešće civilnog društva u procesu pristupanja doprinosi boljem razumijevanju neophodnih reformi u BiH, te je stoga  neophodno da se pored nadležnih institucija koje će učestvovati u procesu odgovaranja na Upitnik EK, u ovaj važan zadatak  uključe i organizacije civilnog društva.

Upitnik će, između ostaloga, biti objavljen na portalima eKonsultacije Ministarstva pravde i Direkcije za evropske integracije BiH.

Bosni i Hercegovini Upitnik EK je uručen 9. decembra i predstavlja zvanični dokument kojim EU procjenjuje spremnost BiH da započne proces pristupanja, odnosno stiče uvid u stepen ostvarenih reformi i usklađenosti domaćeg zakonodavstva za evropskim zakonodavstvom po svim poglavljima acquis-a. Dostavljanju Upitnika EK prethodilo je podnošenje zahtjeva za članstvo BiH u EU u februaru 2016. godine. Više o Upitniku EK možete naći na internet stranici DEI na linku: https://goo.gl/Cs02em.

Pravo učešća na informativnoj radionici predstavljanja Upitnika EK imaju sve organizacije civilnog društva u BiH.

Molimo vas da svoje učešće prijavite na mail adresu [email protected] do 19.12.2016. godine

Sve dodatne informacije o ovom pozivu možete dobiti na kontakt telefon:  033/255-014 kao i putem e-mail: [email protected].

(Visited 160 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin