Dan otvorenih vrata Nahlinog kluba mladih Tignum

6 okt

Nahlin klub mladih Tignum u nedjelju 8.oktobra organizira Dan otvorenih vrata. Tokom ovog eventa Klub mladih želi dati priliku svim motiviranim studenticama da se u Nahlinim prostorijama uključe u rad kluba mladih.

Dan otvorenih vrata trajat će od 14.00 do 18.00 sati, a posjetioci imat će priliku:

  • saznati korisne informacije o aktivnostima Nahle i Tignuma;
  • naučiti kako kreirati CV;
  • savladati osnove znakovnog jezika potrebnog za komunikaciju s gluhim osobama i upoznati se sa gluhim osobama koje svojim aktivizmom ruše sve predrasude;
  • igrati društvene igre i zabaviti se;
  • na kvizu osvojiti vrijedne nagrade poput članstva u Nahli, termina za fitness,
  • članstva u biblioteci, prisustvo na seminarima, i slično;
  • uživati u predivnim izvedbama mladih talenata na koncertu koji će svečano zatvoriti ovaj događaj.

Tokom cijelog dana uživajte u ukusnim zalogajčićima koje možete kupiti na humanitarnom bazaru hrane i na taj način dajte svoj doprinos Nahlinom fondu za stipendiranje društveno aktivnih studentica.

Dobrodošlica novim članicama

Početkom oktobra raspisan je i poziv za nove članice, a prvi korak je da se popuni Online formular ili tokom Dana otvorenih vrata na licu mjesta.

Prethodnih godina, ovaj klub je nudio edukacije za profesionalno i lično usavršavanje te i priliku da se kroz razne inicijative i projekte na polju IT-a, ljudskih prava, prava žena, vjerskih sloboda, ekologije i međureligijskog dijaloga, te vještine i primijene u praksi.

Istaknute kampanje i projekti ovog kluba su Ti si IT, projekat osnaživanja mladih programerki i promoviranja IT zanimanja, EkologIZirajmo zajednicu, unapređivanje prakse i apliciranje viših ekoloških standarda u cilju podizanja svijesti zajednice o ovom problemu; Bosanski lonac, serijal radionica o međureligijskom dijalogu i mnoge druge.

Više informacija.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments