Dan Evrope u BiH: Razgovori o Erasmus+ sa ambasadorom Italije

9 maj

U sklopu obilježavanja Dana Evrope u BiH, te povodom 30 godina postojanja programa Erasmus+, programa razmjene Evropske unije iz oblasti obrazovanja, EU info centar u BiH u saradnji sa Ambasadom Republike Italije u BiH srdačno vas poziva da prisustvujete diskusiji o iskustvima i perspektivama učešća u Erasmus+ programu sa Nj.E. Nikolom Minasijem, ambasadorom Republike Italije u BiH.

Događaj će se održati u srijedu, 10. maja, s početkom u 11 sati, u novoj čitaonici biblioteke Fakulteta političkih nauka (ul. Skenderija 72).
Konsekutivni prevod će biti obezbijeđen.

Združeni diplomski studiji Erasmus Mundus pokrenuti su 2004. godine, te su od 2014. godine dio programa Erasmus+, sadašnjeg programa EU za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport. U početku se biralo 140 studenata za svega 19 programa, a od tada je stipendije za diplomski studij Erasmus Mundus dobilo više od 21 000 studenata.
Dan Evrope se obilježava u Bosni i Hercegovini od 1997. godine kroz različite sportske i kulturne aktivnosti u cijeloj zemlji. Slavi se svake godine 9. maja povodom godišnjice historijske Šumanove deklaracije koja je postavila osnovne temelje na kojima je izgrađena EU. To je i prilika da se slave dostignuća EU – trajni mir, ekonomska saradnja i kretanje bez granica.

FB EVENT

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin