CPCD: Poziv za prijavu TAG 2.0.

18 maj
Rok prijave 03.06.2016

Centar za promociju civilnog drustva (CPCD) poziva sve zainteresirane djevojke da se uključe u rad druge generacije TAG grupe. TAG grupa promovira mentorstvo i žensku solidarnost. Kroz saradnju sa građanima, općinskim vlastima i političarkama iz raznih političkih opcija, članice druge generacije TAG grupe upoznat će se i sa izazovima bh.politike.

Tražimo mlade osobe koje žele saznati više o oblasti budžetiranja i raditi direktno sa ženama u mjesnim zajednicama općina Ilijaš, Zenica, Prijedor, Tešanj ,Goražde, u periodu juni-septembar 2016. u sklopu projekta „Politika iz mog džepa“ koga realizira CPCD uz podršku Američke ambasade u BiH. Odabrane članice TAG 2.0. proći će trening iz oblasti budžetiranja tokom juna 2016, a zatim održati radionice za političarke i građane u junu i julu 2016 dok će u augustu i septembru 2016 organizirati  sastanke sa ženama u 25 mjesnih zajednica i javne rasprave u navedenih pet gradova BiH.

Želite pomoći drugim ženama da se kandidiraju na izborima, mobilizirati građane na aktivnije učešće u političkom životu te saznati više o procesu izrade općinskih budžeta? Prijavite se popunjavanjem online aplikacije!

Osobe koje su već učestvovale u aktivnostima CPCD-a (mentoRING, TAG, volonteri) imaju prednost.

Za sva dodatna pitanja nazovite 033 644 810 ili nam pišite na [email protected]

(Visited 2 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin