COSME nudi podršku u oblasti modne industrije i turizma

8 aug
Rok prijave 19.10.2017

Agencija za mala i srednja preduzeća Evropske unije (EASME) objavila je javni poziv u okviru COSME programa za podršku sektoru malih i srednjih preduzeća i preduzetništva u oblasti modne industrije i turizma.

Na javni poziv se mogu prijaviti projekti razvoja novih proizvoda i materijala, dizajna i proizvodnje, maloprodaje i marketinga, kao i projekti usmjereni ka razvoju kreativnih industrija u različitim oblicima turizma (aktivni turizam, poslovni, kulturni turizam i dr.) i to na tržištu EU ili međunarodnim tržištima.

Ovaj instrument COSME programa usmjeren je na unapređenje i podršku akceleratorima, inkubatorima i drugim organizacijama za podršku visoko-tehnološkim, inovativnim i kreativnim start-up kompanijama i malim i srednjim preduzećima.

Podnosioci prijave moraju formirati međunarodni konzorcijum – poslovnu mrežu sačinjenu od privatnih ili javnih institucija koji pružaju podršku start-ap kompanijama i malim i srednjim preduzećima (poslovni inkubatori, akceleratori i druge relevantne organizacije), nosioci javnih ovlaštenja na nacionalnom, regionalnom i lokalnom nivou i profitne organizacije. Konzorcijum moraju da čine najmanje četiri pravna subjekta iz tri zemlje EU ili zemalja članica COSME.

Ukupan iznos budžeta javnog poziva je 2.600.000 eura, od čega je za modnu industriju opredjeljeno 1.600.000 eura, a za turizam 1.000.000 eura, a po projektu se sufinansira maksimalno do 75% ukupne vrijednosti projekta.

Prijava se podnosi elektronski do 19. oktobra 2017. godine do 17 sati putem naloga na Portalu za učesnike.

Više informacija o javnom pozivu potražite ovdje.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments