Otvaranje izložbe arhitekture Collegium Artisticum uz predavanja škole AABH 14 u Tuzli

9 dec

Asocijacija arhitekata u BiH i Centar za kulturu Tuzla Vas pozivaju na otvaranje izložbe Collegium Artisticum – Arhitektura 2018 u Tuzli 13.12.2018. godine, u prostorijama Ateljea Ismet Mujezinović, Klosterska bb, sa početkom u 19:00 sati.

Pored izlaganja radova odabranih od strane internacionalnog žirija, program izložbe nadopunjen je predavanjima u sklopu Škole AABH, pa će tako prije oficijelnog programa otvorenja izložbe predsjednik Asocijacije arhitekata u BiH predstaviti novi plan rada za 2018-2020, te će predavanje o savremenim materijalima i tehnologijama održati predstavnik kompanije SIKA BH.

Collegium Artisticum (Arhitektura) je najznačajnija i najstarija godišnja smotra arhitekture u BiH. Tročlani stručni žiri za selekciju i valorizaciju radova koju su u 2018 godini činili Christoph Hinterreiter, Tadej Glažar i Idis Turato je od 57 pristiglih radova iz cijele BiH, odabrala 18 najvrijednijih u različitim kategorijama. Na ovaj način AABH teži da otvori širi dijalog o kvaliteti arhitektonske produkcije širom BiH, te podstakne sve profesionalce da učestvuju u ovoj smotri arhitekture i konsekventnim razgovorima. Izložba u Tuzli ostaje otvorena do kraja decembra 2018 godine.

Pored toga, predavanjima ‘Škola AABH’ žele dati stručan osvrt na trendove arhitektonskog projektovanja i tehničko znanje za primjenu savremenih proizvoda iz građevinske industrije.

Sve veći broj raznovrsnih novih materijala i tehnologija se pojavljuje na njihovom tržištu, a preduvjet za njihovu ispravnu primjenu u projektovanju jeste poznavanje tehničkih specifikacija i pravilne ugradnje. Organizovana su u saradnji sa odabranim brendovima iz građevinske industrije, koji će pored stručnih predavanja svim polaznicima osigurati i tehničku dokumentaciju za specifične proizvode i uzorke materijala.

Sika AG je specijalizirana švicarska kompanija za proizvodnju građevinske hemije, te vodeća u razvoju i proizvodnji sistema i proizvoda za lijepljenje, brtvljenje, prigušenje, statička ojačanja i zaštitu u građevinskom sektoru i industriji.

Svi polaznici predavanja na kraju ovogodišnjeg programa na zahtjev mogu primiti potvrdu o odslušanim predavanjima.

Izložba Collegium Artisticum – Arhitktra u Tuzli ne bi bila moguća bez pomoći aktivnih i redovnih članova AABH Ane Bosankić i Nedima Čitakovića.

Nakon predavanja planirano je otvorenje izložbe Collegium Artisticum uz zakusku i druženje.

Četvrtak, 13. prosinca 2018. u 07:00 – 10:00

(Visited 45 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments