COFUND stipendije na Univerzitetu Erfurt u Njemačkoj

12 sep
Rok prijave 01.10.2017

Univerzitet u Erfurtu dodjeljuje stipendije iskusnim istraživačima koji sprovode napredna interdisciplinarna istraživanja u društvenim studijama I studijama kulture.

Poziv je otvoren za prijave za programe stipendija za akademsku 2018/19. godinu. Stipendije se dodjeljuju na period od 12 mjeseci (prvi septembar 2018. – 31. avgust 2019.). U izuzetnim slučajevima moguće je produženje za još godinu dana. Pozvani su da se prijave svi iskusni istraživači bez obzira na starješinstvo. Ovaj poziv je otvoren i za istraživače koji trenutno rade van akademije, ali su zainteresovani za ponovno vraćanje u akademske krugove.

Max Weber Centre for Advanced Cultural and Social Studies (Max-Weber-Kolleg Erfurt) sa Univerziteta Erfurt je visoko rangiran međunarodni istraživački centar. Glavne discipline na Max Weber Kolleg- u su sociologija, ekonomija, religiozne studije, prava, filozofija, istorija i teologija. U okviru svog programa za stipendije MWK FELLOWS, Max Weber Kolleg Erfurt nudi (do) 10 stipendija iskusnim istraživačima.

Opis stipendije

Od uspješnih kandidata se očekuje da će tokom svog boravka svoj istraživački projekat završiti u roku od godinu dana. Pored uključivanja u intelektualno intenzivnu zajednicu interdisciplinarnih istraživača, stipendisti će biti podržani učestvovanjem u naprednom studijskom programu debata, gostujućih predavanja i sl., putem dostupnosti ciljane lične obuke i, gdje je to potrebno, istraživanje ostaje u okviru sarađujućih akademskih institucija ili se upućuje na partnerske institucije iz neakademskog sektora.

 

Rok za prijave je prvi oktobar 2017. do 23: 59h. Način prijavljivanja je onlajn.

Uslove, prijavu i detaljne informacije o Max-Weber-Kolleg Erfurt- u i MWK-FELLOWS programu stipendiranja možete naći ovdje.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments