Chevening stipendije za akademsku 2016/17. godinu

23 okt

Konkurs za britanske Chevening stipendije, globalni program stipendiranja vlade Velike Britanije talentovanih osoba koje su prepoznate kao potencijalni budući lideri u brojnim oblastima rada, otvoren je za akademsku 2016/17. godinu.

Program stipendiranja finansira Ministarstvo vanjskih poslova Velike Britanije i partnerske organizacije, a dostupan je u oko 118 zemalja širom svijeta.

Ovaj program je odlična prilika i za mlade i ambiciozne građane Bosne i Hercegovine, koji posjedujete diplomu univerziteta, te imaju odlično znanje engleskog jezika, a žele završiti postdiplomske studije u Velikoj Britaniji i odlučni su u namjeri da se nakon toga vrate u Bosnu i Hercegovinu i rade u BiH.

Chevening stipendije u Bosni i Hercegovini se dodjeljuju od 1996. godine.

Chevening stipendije se obično dodjeljuju za jednogodišnji master studij iz bilo koje oblasti na nekom od univerziteta u Velikoj Britaniji, a uključuju: mjesečnu stipendiju, putovnje iz zemlje do odredišta, dolazak i višak prtljaga, tezu ili disertaciju i troškove vize i školarine. Stipendiste direktno biraju Britanske ambasade širom svijeta, ponekad u partnerstvu s drugim organizacijama koje sponzoriraju stipendije.

Cilj stipendija je pružanje podrške prioritetima vanjske politike Velike Britanije stvaranjem dugotrajne pozitivne veze s budućim liderima, uticajnim akterima, te donosiocima odluka širom svijeta.

Svršeni Chevening studenti (Chevening Alumni) imaju izvrsnu historiju u radu na liderskim pozicijama u raznim oblastima, uključujući politiku, biznis, medije, civilno društvo, religiju i akademski sektor.

Konkurs je otvoren do 3. novembra 2015. godine.

Detaljnije informacije pogledati ovdje.

Stipendije.ba

(Visited 6 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin