Četvrti EducationUSA Sajam visokog obrazovanja

30 mar

11. aprila 2017. godine od 17:00 do 20:00 sati će se održati Četvrti EducationUSA sajam visokog obrazovanja u prostorijama Kongresne dvorane hotela Holiday u Sarajevu, Zmaja od Bosne br. 4. Sajam koledža organizuje EducationUSA centar u Bosni i Hercegovini, koji radi pri uredu U.S. alumni asocijacije, uz svesrdnu podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH.

Na sajmu će se predstaviti osam američkih univerziteta: Central Penn College, Fairleigh Dickinson University, Foothill and De Anza Colleges, Kansas State University, SCAD, University of Colorado Boulder, University of Redlands i Rocherster Institute of Technology- Croatia.

Također, učenici i studenti koji dođu na sajam će imati priliku da se upoznaju sa vrlo jedinstvenim stipendijskim programima za učenike i studente iz BiH na dodatna dva američka univerziteta: stipendijskim programima za dodiplomski studij na prestižnoj Vojnoj akademiji (West Point) i Akademiji zrakoplovnih snaga (Air Force Academy) za BiH državljane.

Pored toga, na Sajmu će učestvovati i Ured za odnose sa javnošću Američke ambasade u Bosni i Hercegovini koji će predstaviti Fulbright programe stipendiranja za postdiplomce, kao i Global Undergraduate Exchange Program za studente kao i druge postojeće programe stipendirane od strane Američke vlade.

Education USA pozviva sve učenike i studente iz BiH da se pridruže Sajmu, a registracija se podnosi online na https://goo.gl/forms/djlEU0URlUFMNUd33.

Registracija je vrlo jednostavna i besplatna!

Više informacija možete naći i na Facebook stranici EducationUSA centra.

U sklopu ovog događaja će se održati i radionica pod nazivom “Kako upisati studij u SAD” istog dana, 11. aprila od 15:30 do 16:30 sati u prostorijama Američkog kutka u ulici Radićeva 7. Radionicu će održati predstavnici američkih univerziteta i namijenjena je za učenike drugih i trećih razreda srednjih škola. (https://www.facebook.com/events/1738810239763661/)

Potvrdu o dolasku na radionicu možete poslati na [email protected].

(Visited 4 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin