Centar za edukaciju i istraživanje “Nahla” raspisuje konkurs za besplatan dvomjesečni kurs šivenja

27 jan
Rok prijave 31.01.2019

Centar za edukaciju i istraživanje „Nahla“ Sarajevo raspisuje konkurs za upis 9 polaznica na besplatan dvomjesečni kurs šivanja.

Odlučili ste se prekvalificirati i spremni ste raditi u tekstilnoj industriji? Iskoristite ovu priliku i osposobite se za zanimanje krojačice i šnajderice te osigurajte sebi jedno od izuzetno traženih radnih mjesta.

Bosna i Hercegovina ima dugu tradiciju i ugled u oblasti tekstilne industrije, što je jedan od razloga za porast broja stranih tekstilnih kompanija koje otvaraju pogone u našoj zemlji, kako bi svoju proizvodnju prebacili bliže glavnim tržištima u Evropi. Nahlin kurs šivenja posebno je kreiran za nezaposlene žene koje se žele zaposliti u tekstilnoj industriji i nudi vam priliku da se na vrijeme pripremite za razvoj ove privredne grane i uspostavite kontakte s potencijalnim poslodavcima.

Dvomjesečni kurs obuhvatit će dva stepena kursa šivenja, sa ukupno 32 časa nastave, na kojem će polaznice savladati osnove šivenja, upoznati se s dijelovima mašine i njenim radom, pravilnim uzimanjem mjera i praktičnim radom na mašini.

Po završetku besplatnog dvomjesečnog kursa polaznice se mogu priključiti narednim stepenima kursa šivenja u okviru redovnih uslova i termina. Detaljne upute o pravilima vezanim za pohađanje naših kurseva šivenja pogledajte OVDJE.

Kurs će se realizirati od 6. februara do 30. marta 2019. godine u prostorijama CEI „Nahla“ u ulici Džemala Bijedića 122 u Sarajevu. Nastava će se održavati ponedjeljkom i srijedom u terminu od 14.30 do 16.00h, te po potrebi subotom.

Polaznice su oslobođene plaćanja kotizacije.

Uvjeti:

  • da ste nezaposleni,
  • da imate minimalno SSS – III stepen,
  • da ste starosne dobi od 20 do 55 godina.

Posebna pažnja pri razmatranju prijava bit će posvećena samohranim majkama, dugotrajno nezaposlenim ženama, ženama koje su u teškoj materijalnoj situaciji, osobama koje su završile formalno obrazovanje s kojim im je otežan pronalazak zaposlenja, nezaposlenim ženama s većim brojem djece, ženama žrtvama rata, ženama koje su pretrpjele nasilje u porodici, nezaposlenim suprugama invalida i demobiliziranih boraca.

Prijave putem ONLINE FORMULARA najkasnije do 31. januara 2019. do 12 sati.

Sve polaznice koje uđu u uži izbor bit će pozvane na intervju. Broj mjesta je ograničen! Za sva pitanja i dodatna pojašnjenja obratite se na e-mail: [email protected]. Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzimati u razmatranje.

Za polaznice koje budu redovno pratile časove nastave po okončanju kursa osigurali smo i vrijedne nagrade.

Projekat će se realizirati uz podršku Katarske humanitarne organizacije-Qatar Charity.

(Visited 5 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments