CEI Nahla organizuje besplatnu obuku za krojačicu i šnajdericu

10 aug
Rok prijave 17.08.2017

Centar za edukaciju i istraživanje “Nahla” Sarajevo raspisao je Konkurs za upis 10 polaznica na besplatnu četveromjesečnu obuku za krojačicu i šnajdericu za nezaposlene osobe sa područja Općine Novi Grad.

Cilj obuke jeste poboljšati kompetencije i ojačati samopouzdanje nezaposlenih žena te na taj način, kroz programe cjeloživotnog učenja, doprinijeti smanjenju socijalne isključenosti i dugotrajne nezaposlenosti žena.

Obuka za krojačicu i šnajdericu obuhvata 100 sati teoretske i praktične nastave o osnovama krojenja i šivenja. Također, u toku obuke polaznice će imati priliku da kroz seminare lične i profesionalne nadogradnje jačaju svoje samopouzdanje te identificiraju i razvijaju sposobnosti koje će im pomoći da se prezentiraju na najbolji način i osiguraju pronalazak zaposlenja.

Obuka će se realizirati od 28. augusta do 20. decembra 2017. godine u prostorijama CEI “Nahla” u ulici Džemala Bijedića 122 u Sarajevu. Nastava će se održavati ponedjeljkom i srijedom u terminu od 14.00h do 16.30h, te subotom u terminu od 10h do 12.30h.

Obuka je besplatna – polaznice su oslobođene plaćanja za učešće na obuci. Po završetku obuke polaznice će dobiti certifikat kojim se potvrđuju stečene kompetencije, te prema ostvarenim rezultatima i naše preporuke za dalji angažman.

Obuka će biti realizirana uz finansijsku podršku Općine Novi Grad.

Uvjeti za prijavu: da ste nezaposleni, da imate minimalno SSS – III stepen, da ste starosne dobi od 20 do 45 godina.

Svi zainteresirani prijave mogu dostaviti putem online formulara ili direktno na info desku CEI Nahla najkasnije do 14 sati 17.08.2017. godine. Za sve dodatne informacije
obratite se na e-mail: [email protected].

Više informacija o konkursu OVDJE.

(Visited 8 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin