CAT objavljuje nagradni konkurs za mlade: “Vizija mira u BiH”

12 sep
Rok prijave 18.09.2019

U sklopu projekta Citizens Against Terrorism otvoren je nagradni konkurs za najbolju priču, fotografiju, stripovi i druge vidove umjetničkog izražaja na temu “Vizija mira u Bosni i Hercegovini”!

Mladi okupljeni oko inicijative CAT (Građani protiv terorizma) pozivaju sve kreativne mlade građane Bosne i Hercegovine da se aktivno uključe u izgradnju mira u našoj državi!

Sve što je potrebno jeste da dostavite priču, fotografiju, strip ili bilo koji drugi vid umjetničkog izražaja na temu „Vizija mira u Bosni i Hercegovini“.Svi radovi će biti objavljeni na našoj web stranici, a najkreativnija 3 rada će biti u prilici da osvoje novi tablet, eksterni punjač ili prenosne zvučnike!

Radove možete poslati na mail: [email protected], najkasnije do 18. septembra.

Pobjednik će biti objavljen na Facebook stranici CAT.

USLOVI ZA UČEŠĆE U NAGRADNOJ IGRI:

  1. Starosna granica za učešće do 30.godina starosti.
  2. Rok prijave do 18.09.2019.godine u 23:59h
  3. Originalan dizajn na zadanu temu i CAT simbolima (mačke).

*Vaši radovi će od 18. do 25.septembra biti objavljeni na našoj Facebook stranici, te radovi koji prikupe najviše simpatija publike osvajaju nagrade!

VIŠE O PROJEKTU:

CAT (Građani protiv terorizma) je inicijativa mladih iz Sjeveroistočne Bosne i Hercegovine (Bijeljina, Brčko i Tuzla) okupljenih oko ideje da na društvenim mrežama daju svoj doprinos u izgradnji mira i borbi protiv radikaliziranja društva, koje vodi u nasilni ekstremizam i terorizam.

Svoju popularnost dugujemo našim protagonistima, mačkama, koje svoja razmišljanja dijele sa širokim auditorijumom BH javnosti – te su samo tokom prošle godine uspjele dopreti do preko 2 miliona različitih korisnika sa sadržajem koje su osmislile i podijelile sa njima. U trenutku pisanja teksta, ova inicijativa je najveća internet inicijativa za mlade u Bosni i Hercegovini. Na njoj radi 10 mladih, koji ne samo da dolaze iz različitih sredina iz BiH, već su i različiti profili studenata i mladih ujedinjeni oko zajedničke ideje da mačke mogu graditi mir u Bosni i Hercegovini.

Pored aktivnog života na društvenim mrežama, mačke se trude da svoje znanje, iskustva i motivaciju za kontinuiran rad na gradnji mira u Bosni i Hercegovini prenesu i kroz organizaciju raznih aktivnosti, uglavnom usmjerenih ka mladima. Do sada su realizovani treninzi i edukacije za mlade iz Viteza, Foče, Brčkog, Tuzle, Srebrenika, Živinica i Zvornika, koji su po uzoru na naše mačke osmišljali i kreirali svoje kampanje na društvenim mrežama za svoje lokalne zajednice. U budućnosti planiramo organizovati još mnogo sličnih aktivnosti, a jedna od njih koja nas očekuje u novembru jeste i dvodnevni događaj/festival mira u Tuzli – MAČKOGRAD.

Svoj doprinos i podršku, najjednostavnije možete dati prateći nas na našim stranicama:

(Visited 134 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Merima Telarević