Caritas BiH: Natječaj za dodjelu sredstava

29 dec

Tijekom 2015. godine mreža 16 partnerskih organizacija u Jugoistočnoj Europi, predvođena Caritasom Srbije, započela je provođenje projekta pod nazivom SOCIETIES – Support Of CSOs In Empowering Technical skills, Inclusion of people with disabilities and Eu standards in South east europe (Potpora udrugama civilnog društva u osnaživanju tehničkih vještina, socijalnom uključivanju osoba s teškoćama u razvoju i u primjeni standarda EU u Jugoistočnoj Europi).

Svrha projekta je osnažiti organizacije civilnog društva za sudjelovanje u javnoj raspravi i dijalogu s vlastima, povećavajući njihovu stručnost i znanje kako bi: utjecali na procese u donošenju odluka, te unaprijedili i promicali politike socijalnog uključivanja.

Jedna od aktivnosti u okviru projekta je i dodjela sredstava kako bi se podržale i povećao broj socijalnih poduzeća, kojima upravljaju organizacije civilnog društva, a čime se potiče socijalna uključenost osoba s invaliditetom i osoba s mentalnim poteškoćama.

Jedna od aktivnosti u okviru projekta je i podrška pokretanju ili osnaživanju socijalnih usluga za osobe s invaliditetom u zajednici i osobe s mentalnim poteškoćama ili inicijativama socijalnog poduzetništva kojima se predviđa direktno zapošljavanje osoba s invaliditetom i osoba s mentalnim poteškoćama.

Tim povodom Caritas Bosne i Hercegovine objavljuje natječaj za dodjelu sredstava koji će biti otvoren do 23 veljače 2017. godine, a više detalja se može pronaći u priloženom pozivu.

Za dodatna pitanja, možete kontaktirati Caritas Bosne i Hercegovine na telefon broj +387 33 206 441.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin