CalcuNation Nutrition takmičenje za srednjoškolce i studente u pisanju eseja

18 nov

CalcuNation web stranica objavljuje CalcNutrition konkurs namijenjen srednjoškolcima i studentima koji žele da se prijave za nagradno takmičenje u pisanju eseja.

CalcNutrition nagradni konkurs je otvoren za studente i srednjoškolce. Esej od najmanje 500 riječi mora obraditi upotrebu matematike u svakodnevnom životu. Kandidati odaberu online digitron na CalcNutrition.com, dodaju link na esej i pišu kako se dati digitron može upotrijebiti u nekoj situaciji iz svakodnevnog života. Autor najboljeg eseja će biti nagrađen sa 1 000 dolara.

Prijave se podnose elektronskim putem na email adresu: [email protected]. Kandidati su u obavezi da objave esej na online blogu. Ukoliko kandidat nema pristup blogu, može potražiti neki od besplatnih blog sajtova kao što su WordPress, Blogger, Wix, itd. Nakon toga, potrebno je dostaviti link adresu bloga, zajedno sa imenom i prezimenom i nazivom akademske ustanove kandidata.

Kreirana kao matematički alat za studente i profesionalce, CalcuNation je web stranica koja ima za cilj da stvori nove kalkulatore koji pomažu u svakodnevnim matematičkim problemima. Uz pomoć kalkulatora koji se redovno dodaju, CalcuNation nastoji da ima najveću i najkorisniju biblioteku online kalkulatora na webu.

Rok za prijave je 30. april 2018.

Više informacija potražite ovdje.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin