Burch Univerzitet: Otvorene prijave za testiranje za stipendije

11 feb

Burch Univerzitet i ove godine nudi stipendije koje u potpunosti ili djelimično pokrivaju troškove studija na ovom sarajevskom univerzitetu, a stipendisti će biti izabrani testiranjem.

Testiranje, koje će se sastojati od logičkih, te testova znanja vezanih za studijske odsjeke na koje se potencijalni stipendisti prijavljuju, bit će otvoreno za maturante četverogodišnjih srednjih škola ili onih koji su je ranije završili.

Učenik koji osvoji prvo mjesto na testiranju kao nagradu će dobiti besplatno školovanje na Burch Univerzitetu, što pokriva trošove u iznosu od 21.000 KM, dok će čak ukupno 80 učenika koji pristupe testiranju dobiti mogućnost određene stipendije.

Tako će učenik koji osvoji drugo mjesto imati popust na školarinu u iznosu od 70, a treće u iznosu od 50%. Pozicije od 4 do 20 nude popust od 30, od 21 do 40 od 20, od 41 do 50 od 10, a od 51 do 80 od 5% popusta od ukupnog iznosa školarine.

Prijave za testiranje mogu se podnijeti do 24. marta, dok će samo testiranje biti održano 26. marta ove godine sa početkom u 11:00 sati u bh. gradovima Sarajevo, Tuzla, Zenica, Bihać, Mostar i Travnik, te u srbijanskom Novom Pazaru.

Online prijavu učenici mogu podnijeti na službenoj internet stranici Burch Univerziteta, na kojoj će biti objavljeni i rezultati testiranja.

Osim navedenim, Burch Univerzitet će ponuditi stipendije i učenicima koji su ostvarili značajne rezultate na Bosanskoj naučnoj olimpijadi (Bosnian Science Olympiad), sportskim takmičenjima, te uopšte tokom srednjoškolskog obrazovanja i u vannastavnim aktivnostima, kao i pobjednicima naučnih takmičenja.

Kako navodi Univerzitet, stipendiranje ima za cilj podržati i motivisati mlade ljude na kvalitetno obrazovanje i stvoriti akademski zdravu društvenu zajednicu.

Stipendije.ba

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin