BUKA Blog: Konkurs za najbolju aktivističku priču u 2016. godini

25 dec
Rok prijave 31.12.2016

BUKA portal raspisuje konkurs za najbolju aktivističku priču u 2016. godini, na temu društvenog aktivizma građana/ki u Bosni i Hercegovini. 

Pravo učešća imaju svi novinari, blogeri, društveni aktivisti i svi oni koji se tako osjećaju i ponašaju. Prijaviti možete svoje tekstove, audio  ili video radove koji su objavljeni u 2016. godini u bilo kojem štampanom ili online mediju. Također, prijaviti možete i radove koji do sada nisu nikako objavljivani, a koji govore o građanskim inicijativama ili drugim vidovima društvenog angažmana kojima se želi unaprijediti život u lokalnoj zajednici, gradu, selu ili naselju.

Radove prijavljujete tako što ćete ih objaviti na blog sekciji BUKA portala. Prilikom registracije, navedite svoje ime i prezime, dok vaše korisničko ime može biti i pseudonim. Blogovi koji učestvuju u konkursu moraju sadržati naznaku “za konkurs”, pri dnu objavljenog teksta!

Registrovati se možete na ovom linku.

U uži izbor ulazi 10 kandidata, a nagrađene će biti 3 najbolje aktivističke priče (tekst ili video). Nagradni fond iznosi bruto 2500KM.

Rok za objavljivanje radova je 31. decembar 2016. godine.

Kod odabira najboljih priča, uzima se u obzir relevantnost teme za društvo i lokalnu zajednicu, te način na koji je tema obrađena.

Sve dodatne informacije o konkursu možete dobiti na e-mail: [email protected] ili na [email protected].

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin