Budite Kum/a SOS porodica – pomozite da nadoknadimo nezamjenjive

12 nov

Za Saru, Dinu i Enu SOS mama Jasna je jedina porodica za koju znaju. Ona je neko ko im pomaže riješiti komplikovani matematički zadatak, neko ko kuha njihova omiljena jela, vodi ih u kino, uči kako vezati pertle i svakoga dana govori koliko su posebni i voljeni. A čvrsti zagrljaj malenih ručica za SOS mamu Jasnu je dovoljan da zna koliko im znači i koliko je sretna što je svakoga dana u prilici da nadoknađuje nezamjenjive ljude u njihovom životu.

U dva bosanskohercegovačka SOS Dječija sela sa svojim SOS mamama živi 272 dječaka i djevojčica u 29 SOS porodica. Svaka SOS mama iz dana u dan nastoji svojoj djeci pružiti topli dom, osmijeh i trenutke sretnog i bezbrižnog djetinjstva – nastoji nadoknaditi nezamjenjive.

Da li se nekada zapitate koliko nezmjenjivih ljudi u svom životu Vi imate? Onih za koje znate da Vas bezuslovno vole, da će biti tu za Vas kada ih budete trebali i da će za Vas učiniti bilo šta? Da li se sjetite da im kažete koliko su Vam važni?

Ljubav i podrška zaista mogu učiniti mnogo za svakoga od nas. Bez ljubavi i istrajnosti SOS mama bilo bi puno teže, ali ne smijemo zaboraviti ni podršku prijatelja poput Vas. Znamo da su čuda moguća, jer nas djeca, mladi i porodice o kojima brinemo svakodnevno podsjete na to i uvijek nas iznova inspirišu. Stoga Vas pozivamo da nam se pridružite i postanete Kum/a SOS porodica, te nam pomognete da nadoknadimo nezamjenjive.

ŠTA PODRAZUMIJEVA KUMSTVO SOS PORODICA?

Kumstvo SOS porodica podrazumijeva Vašu podršku tokom cijele godine, na mjesečnom nivou, čime pomažete pokrivanje životnih troškova 29 SOS porodica sa 272 djevojčica i dječaka u dva SOS Dječija sela – u Sarajevu i Gračanici. Da biste postali Kum SOS porodice nužno je da budete nastanjeni u BiH.

Putem pisama, koja će dva puta godišnje dolaziti na Vašu adresu, Vi ćete upoznavati jednu SOS porodicu i tako pobliže saznavati o porodičnom modelu koji naša organizacija njeguje, te o svakodnevici unutar jedne porodice, ali novac koji odlučite donirati direktna je podrška za svih 29 SOS porodica podjednako.

Ukoliko dvanaest mjeseci kontinuirano budete donirali između 5 i 10 KM, odnosno ukupno 60 ili 120 KM, taj novac će moći pokriti mjesečne troškove kupovine školskog pribora ili odjeće i obuće za jedno dijete. Međutim, Vaša mjesečna donacija između 10 i 15 KM tokom godine, moći će pokriti mjesečne troškove hrane za jedno dijete.Dinamiku plaćanja tokom godine određujete sami – mjesečno, kvartalno ili polugodišnje.

KAKO POSTATI KUM/KUMA SOS PORODICA

Ukoliko se odlučite postati Kum/Kuma SOS porodica, dovoljno je da nam dostavite Vaše podatke (ime i prezime, postansku adresu, grad) na jedan od navedenih načina:

KOLIKO DUGO MOGU BITI KUM/KUMA SOS PORODICA?

Kumstvo SOS porodica ovisi isključivo od Vaše odluke, želje, mogućnosti i dobrog srca, te napominjemo da nikakvih zakonskih ili drugih obaveza nemate ukoliko bilo kada ili zbog bilo kojih razloga želite prekinuti svoje Kumstvo.

 

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin