Budite jedan od 6 volontera koji će 2018/19. godinu provesti u Sloveniji

9 jan
Rok prijave 14.01.2018

»Zavod O – Djeca u akciji 5«, je projekt u kojem će 6 volontera iz različitih zemalja dobiti priliku da volontira u Sloveniji. Trajanje projektnih aktivnosti je 11 mjeseci (august 2018. – juli 2019. godine), a osnovna ideja je uključivanje odabranih volontera u rad 6 lokalnih centara za djecu i omladinu, koji postoje u Škofji Loki, Slovenija.

  • Mogu se prijaviti djeca i mladi između 8-25 godina.
  • Svi troškovi su pokriveni.
  • Rok za prijavu je 14.01.2018. godine.

Volonteri će biti uključeni u rad svakog centra kao ravnopravni članovi njihovih timova i kao takvi će imati priliku da pokažu i poboljšaju svoje sposobnosti, razviju osećaj inicijative, steknu nove vještine i nova znanja kroz organizovanje i realizaciju različitih aktivnosti (radionice, kursevi, individualna podrška, sport, igre, predstave, prezentacije, predavanja). Istovremeno će se upoznati sa teorijom sprječavanja rada sa mladima i sa sistemom socijalne zaštite u Sloveniji. Volonteri će takođe imati priliku da realizuju projekte u okviru drugih lokalnih partnerskih organizacija kako bi ojačali njihovo učešće u lokalnom društvu.

„Zavod O“ je organizacija koja je iskusna u EVS projektima. Od 2004. godine su uključeni u 26 projekata sa 65 različitih volontera iz 21 različite zemlje. Svi su bili vrlo uspješni zahvaljujući njihovom primarnom cilju. Udruženje je osnovano u cilju podrške, organizovanja i uspostavljanja omladinskih aktivnosti u oblasti kulture, informatike i informativnih omladinskih usluga, zabave mladih, sporta, turizma, volonterskog rada, međunarodnih omladinskih aktivnosti i izdavaštva te kao takva je odlična EVS organizacija .

Pošaljite svoje motivaciono pismo te CV koji trebaju biti napisani na engleskom jeziku na mail: [email protected].

Za više informacija, javite se na mail: [email protected]

Više informacija

(Visited 660 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+

Comments

Autor Aida Trepanić