Budite dio tima Evropskog parlamenta mladih u BiH!

6 nov
Rok prijave 08.11.2015

Evropski parlament mladih je nestranačka i neprofitna organizacija koja postoji u 41 zemlji Evrope među kojima je i Bosna i Hercegovina. Glavni cilj organizacije je postati platforma za podizanje svijesti o evropskim pitanjima i omogućiti mladima uzrasta da steknu vještine javnog nastupa i timskog rada sa vršnjacima.

Evropski  parlament  mladih  je  uspješno  organizovao  Regionalne  forume  za srednjoškolce u martu, te Nacionalnu sesiju pod nazivom Sarajevo 2015 koja je bila pod pokroviteljstvom  Evropske  Unije,  implementirana  od  strane  Ujedinjenih  nacija  i podržana od strane partnera Općine Centar, OSCE, i Konrad Adenauer Stiftung, čiji je glavni cilj bio omogući mladih ljudima da izraze svoja mišljenja na teme globalnog karaktera.

Nakon ovakve godine, Evropski parlament mladih u Bosni i Hercegovini raspisuje konkurs za prijem novih članova u našim regionalnim uredima u Mostaru, Sarajevu i Tuzli, kako bi i dalje i promovisali aktivizam i ideje mladih ljudi putem naših projekata.

Ukoliko imate između 17 do 23 godine, i želite priliku da unaprijedite ili steknete nove vještine i znanje o Evropskoj uniji, prijavite se putem naše stranice na http://eyp.ba/members.

Rok za prijave je 8.11.2015 23:59.

Više informacija o organizaciji, pogledajte na  www.eyp.ba ili na našem fb fan page-u www.facebook.com/eypbh.

(Visited 5 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin