British Council poziva autore da prijave filmove na BFI Flare – fiveFilms4freedom

7 dec
Rok prijave 18.12.2015

“fiveFilms4freedom” – ljubav je ljudsko pravo

BFI Flare, vodeći britanskir LGBT filmski festival, održat će se od 16.do 27. ožujka 2016. Prijave su otvorene za autore iz čitavog svijeta, a rok za prijavu je 18. prosinca 2015. Od filmova koji uđu u selekciju Flare-a, pet filmova bit će odabrano za online filmski festival fiveFilms4freedom.

S uvjerenjem da kultura i film imaju veliku ulogu u pozitivnim društvenim promjenama, te da je sloboda izbora, tko smo i koga volimo, osnovno ljudsko pravo, 2015. godine organizirali smo prvi globalni digitalni LGBT filmski festival, pod nazivom fiveFilms4freedom. Pet kratkometražnih filmova sa BFI Flare, londonskog LGBT festivala Britanskog filmskog instituta, učinili smo dostupnim ljudima širom svijeta a gledala ih je publika u 135 zemalja.

fiveFilms4freedom (‘pet filmova za slobodu’) zamišljen je kao globalna društvena kampanja koja tijekom festivala BFI Flare potiče publiku da gleda i dijeli selekciju filmova. U 2016. godini odabrani filmovi će od 16. do 27. ožujka biti dostupni na digitalnim platformama širom svijeta. Vrhunac kampanje desit će se 17. ožujka, kada će se održati 24-satna globalna kampanja. Za širu publiku, gdje god da se nalazi, ovo je šansa da se upozna s LGBT filmovima i da sazna nešto više o novim LGBT filmadžijama koji se pojavljuju na svjetskom obzoru te, što je najvažnije, da izrazi svoju podršku za slobodu i jednakost.

Sada tražimo pet kratkometražnih filmova koji će postati dio festivala u 2016. godini. Ako želite sudjelovati, molimo vas da prijavite vaš film Britanskom filmskom institutu do 18. prosinca.

Link za prijavu i dodatne informacije možete pronaći na našoj stranici www.britishcouncil.ba.

 

 

(Visited 2 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin