British Council: Novi filmski festival traži ime

28 dec
Rok prijave 08.01.2017

British Council otvara javni poziv za odabir imena za prvi regionalni filmski festival, koji će predstaviti najnovije naslove iz Velike Britanije.

Festival filmova iz Velike Britanije koji trenutno još uvijek nema ime će se istovremeno odvijati u šest zemalja Zapadnog Balkana od 16. do 19. februara 2017. Format festivala je zaista jedinstven – publike u Beogradu, Podgorici, Prizrenu, Sarajevu, Skoplju i Tirani će imati priliku da gledaju deset filmskih premijera istovremeno kroz četri dana festivala. Ovo će biti prvi put da filmski festival, poštujući razlike, posmatra Zapadni Balkan kao prostor sa jedinstvenom kulturom. Festival će okupiti različite publike oko nečeg što im je svima zajedničko – ljubav prema savremenim filmovima iz Velike Britanije.

Prijedlozi za ime festivala se mogu predavati do nedjelje 8. januara 2017. popunjavanjem kratkog obrazca na stranici British Council.

Autor pobjedničkog prijedloga će osvojiti besplatne karte za privatno prikazivanje filma (za autora i do 20 njegovih odabranih gostiju) za vrijeme festivala na jednoj od šest lokacija po izboru.

Pravila su vrlo jednostavna i učesnici trebaju da pokažu svoju kreativnost. Najbitnije je da ime festivala bude na engleskom jeziku, kako bi se moglo koristiti širom regiona. Ime treba da bude lako pamtljivo i koje se povezuje sa Velikom Britanijom i filmovima iz Velike Britanije. Pobjedničko ime festivala će odabrati tim British Council film i marketing eksperata iz Velike Britanije i Zapadnog Balkana.

Uslovi i pravila takmičenja (na engleskom jeziku).
Više informacija možete naći ovdje.

(Visited 233 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments