Borealis nagradno takmičenje za inovativne studente

29 dec
Rok prijave 31.03.2018

Borealis Student Innovation Award program poziva bečelor, master i PhD studente da se prijave za učešće na nagradnom takmičenju za inovativne ideje iz sljedećih oblasti:

  • hemija,
  • makromolekulske hemija,
  • nauka o polimerima,
  • tehnička hemija,
  • mehanički i industrijski inženjering

OPIS:

Nagrada Borealis Student Innovation sastoji se od novčane nagrade u vrijednosti od 2,000 eura za master, i 5,000 eura za PhD studente. Pored navedenog, nagrada uključuje:
-sertifikate
-posjetu Centru za inovacije u Švedskoj
-prezentaciju projekta i konsultacije sa članovima istraživačkog tima Borealis.

USLOVI:

Mogu se prijaviti kandidati iz svih zemalja koji su diplomirali u oblasti hemije. Fokus istraživanja moraju biti poliolefini, olefini ili osnovne hemikalije. Završena istraživačka teza ne smije biti starija od dvije godine, a one koje kandidati trenutno privode kraju, moraju biti dovršene do februara 2018. godine.

NAČIN PRIJAVE

Prijavna procedura za Borealis nagradu se vrši elektronskim putem. Potrebno je dostaviti prvu stranu popunjenog prijavnog obrasca koji se može preuzeti sa zvaničnog sajta programa, apstrakt istraživačke teze kandidata (najviše dvije strane) i radnu biogrrafiju (najviše dvije strane) i dostaviti na email adresu: [email protected].

Krajnji rok za dostavljanje prijava je 31. mart 2018. godine.

VIŠE INFORMACIJA

Nagrada Borealis Student Innovation je međunarodno takmičenje za studente iz cijelog svijeta. Ovogodišnje tamičenje obilježava desetu godišnjicu nagradnog programa. Prateći Borealisovu misiju stvaranja vrijednosti putem inovacija, nagrada se dodjeluje u cilju prepoznavanja naučnih inovativnih razmišljanja i pionirskih rješenja.

Detaljnije: Borealis group

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin