Bookstan poziva: Poziv za mlade književnike

23 maj
Rok prijave 05.06.2017

Povodom Drugog internacionalnog festivala književnosti Bookstan, koji se održava od 4. do 7. jula 2017. godine, izdavačka kuća Buybook u suradnji s Akademijom likovnih umjetnosti priređuje edukativno-kritičku Malu školu pisanja i mišljenja koja će trajati od 1. do 7. jula 2017. godine.


Prijave za sudjelovanje šalju se na e-mail adresu [email protected] do 5. juna 2017. i trebaju sadržavati biografiju i dva autorska rada iz oblasti književne kritike, esejistike, znanstvene publicistike, a u obzir dolaze i stručni i naučni radovi, te književne i/ili novinarske kolumne.
Poziv je namijenjen studentima/cama i književno-umjetničkim kritičarima/kama koji žive ili studiraju u Bosni i Hercegovini. Na poziv se mogu prijaviti mladi od 18 do 30 godina koji aktivno govore engleski jezik, uz napomenu da prošlogodišnji polaznici radionice nemaju pravo prijave.

Zadaci za kandidate koji prođu selekciju bit će podijeljeni u tri segmenta:
Prva faza je pisanje teksta koji se treba dostaviti do 20. juna, a zadatak će biti naveden u pozivnom pismu.
Druga faza podrazumijevat će zadatke koji se tiču praćenja događaja Festivala; navedeni tekstovi bit će objavljeni na društvenim mrežama i web-stranicama Buybooka i Bookstana.
Treća faza je pohađanje predavanja i radionica sa uglednim predavačima u vrijeme trajanja programa.

Predavači Male škole pisanja i mišljenja su: Ćurak Nerzuk, Devčić Karmela, Freeman John, Haverić Tarik, Ivančić Viktor, Kalinić Jelena, Kebo Ozren, Rizvanović Nenad i Savičević Ivančević Olja.

Stručni žiri odabrat će 20 polaznika/ca programa kojima će po realizaciji zadatka biti dodijeljena priznanja, a najboljima i nagrade.
Za vrijeme trajanja programa, Buybook će polaznicima koji ne dolaze iz Sarajeva obezbijediti smještaj u hostelu, hranu, te refundirati troškove autobuske karte.

Svi odabrani učesnici/e obavezni su da prisustvuju cijelom programu u trajanju od 1. do 7. jula 2017. godine.

Nepotpune prijave neće biti razmatrane. Zvanične potvrde učešća poslat ćemo odabranim kandidatima najkasnije do 12. juna 2017. godine, uz detaljan program rada i potrebne logističke informacije.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments