BL ART Festival – Radionice i kreativni buvljak

2 aug

Udruženje nezavisnih stvaralaca i aktivista “Geto“ od 5. do 10. septembra organizuje peti regionalni BL ART Festival.

Za razliku od prethodnih, ove godine festival nezavisne umjetničke scene trajaće pet dana. Јedan od novitet Festivala je što će se program odvijati na različitim lokacijama u Banjaluci, pored uobičajenog programa u Društveno Kulturnom Centru Incel.

U sklopu izložbenog segmenta programa, posjetiocima festivala će se predstaviti vizuelni umjetnik Vanja Vikalo koji stvara pod sinonimom Linnch, a njegova samostalna izložba će biti postavljena u Art Klubu Prostorod 5. septembra.

U saradnji sa studentima Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci, u krugu DKC Incela, biće izvedena predstava “Bure baruta“ koja je nastala po tekstu Dejana Dukovskog, u izvođenju klase profesora Željka Mitrovića.

“Bure baruta“ je nagrađena prvom nagradom na ovogodišnjem beogradskom festivalu FIST.

U okviru filmskog segmenta programa, u četvrtak, 8. septembra u DKC Incelu, premijerno će biti prikazan dokumentarni film “Girlpower“ češke grafiti umjetnice Sany. “Girlpower“ je dokumentarni film koji je ona snimila putujući sedam godina po evropskim i svjetskim metropolama, prateći žene na ilegalnoj grafiti sceni i njihovu emancipaciju.

Od 9. septembra i u sklopu DKC Incela, dnevni program festivala će uključivati i ulične i grafiti umjetnike, radionice i kreativni buvljak.

Ove godine, vizuelni identitet festivala i logo potpisuje mlada tatu umjetnica, ilustratorica i grafička dizajnerica Maja Kiuk koja djeluje pod sinonimom d0xi.

Muzički program festivala će trajati tri dana, od 08. do 10. septembra, u glavnom prostoru DKC Incela.

Nastupaju:

  • ČETVRTAK – 08/09: Repetitor (Beograd) i Stonebride (Zagreb)
  • PETAK – 09/09: Nina Hudej/Nina Belle [Warrego Valles] (Ljubljana) i Psychos – ženski DJ duet (Banjaluka)
  • SUBOTA – 10/09: Ti (Beograd) i VVhile (Beograd)
(Visited 5 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin