Biznis forum Tešanj “Rasterećenjem privrede do novih radnih mjesta”

21 jun

U Tešnju će 29. juna 2017. godine biti održan Biznis forum „Rasterećenjem privrede do novih radnih mjesta“.

O gorućim problemima u bh. privredi razgovarat će privrednici, predstavnici resornih institucija vlasti, stručnjaci iz oblasti ekonomije, poslovnog okruženja i zapošljavanja, te mladi poduzetnici.

Tema foruma bit će i tereti koji ograničavaju rast i razvoj privrede u Bosni i Hercegovini, poput poreza na dodanu vrijednost, a govorit će se i o budžetskim poticajima kojima vlast podržava privredu, ulogama vlasti u poticanju poslodavaca na zapošljavanje mladih, prednostima i manjkavostima postojećih programa aktivnih politika zapošljavanja dostupnih poslodavcima i nezaposlenima, kao i načinima podrške novim biznisima i samozapošljavanju.

Cilj Biznis foruma je okupiti predstavnike vlasti, privrede i mlade ljude radi vođenja konstruktivnog dijaloga o pitanjima unapređenja poslovnog okruženja i prilika za zapošljavanje u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Prijave za učešće na Biznis forumu već su počele, a forumu mogu prisustvovati svi privrednici, mladi preduzetnici, predstavnici vladinog, akademskog i nevladinog sektora, studenti i svi oni koji žele i misle da mogu poboljšati stanje u bh. privredi. Prijavni obrazac dostupan je na: http://bit.ly/2sJ82nJ.

Učešće je besplatno, a broj učesnika je ograničen.

Kako bi doprinio kreiranju boljeg poslovnog ambijenta u BiH, Institut je ovakav biznis forum ranije organizovao u Tuzli i Bijeljini.

Biznis forum „Rasterećenjem privrede do novih radnih mjesta“ organizuju Institut za razvoj mladih KULT i Općina Tešanj, a u okviru inicijative „Poslovni prostor BH“ koja se provodi u okviru Projekta održivosti civilnog društva u Bosni i Hercegovini (CSSP), koji realizuju Centri civilnih inicijativa (CCI) i Centar za promociju civilnog društva (CPCD), a koji je podržan od Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments