Bit Alliance: Prijavi se na besplatnu školu programiranja – CoderDojo

23 mar

Internacionalni univerzitet u Sarajevu i Bit Alijansa organizuju besplatnu školu programiranja CoderDojo IUS za djecu uzrasta od 13 do 17 godina.

Škola programiranja bit će održana u saradnji sa studentima Fakulteta prirodnih i tehničkih nauka i Fakulteta umjetnosti i društvenih nauka Internacionalnog univerziteta u Sarajevu. Polaznici će tokom 24 časa nastave učiti osnove programskih jezika Python i C++.

Škola počinje 7. aprila i trajat će do 26. maja 2018. godine, a nastava će se održavati subotom u prostorijama Internacionalnog univerziteta u Sarajevu. Prijave su otvorene do 3. aprila ili do popunjavanja kapaciteta.

CoderDojo pokret vjeruje da je razumijevanje programskih jezika sve važnije u savremenom svijetu te da djeci i mladima širom svijeta ne bi trebala biti uskraćena prilika da nauče te vještine. CoderDojo škole programiranja su uvijek besplatne i baziraju se na volonterskom radu mentora i drugog osoblja. Tokom 2016. godine više od 48.000 djece je pohađalo CoderDojo škole programiranja u 65 zemalja svijeta.

Svi oni koji žele otkriti svijet IT-a i programiranja uz igru i zabavu mogu se prijaviti putem sljedećih linkova:

Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas putem e-maila: [email protected]

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin