BIRN: Balkanske stipendije za novinarsku izuzetnost

28 jan
Rok prijave 01.03.2016

Balkanska istraživačka mreža (BIRN) objavila je javni poziv za dodjelu Balkanske stipendije za novinarsku izuzetnost za 2016. godinu.

Pravo prijave na konkurs imaju novinari iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Grčke, Kosova, Makedonije, Crne Gore, Rumunije i Srbije.

Svake godine bira se deset novinara koji će sprovesti temeljito istraživanje o nekoj od tema značajnih za region i Evropsku uniju. Tema odabrana za 2016. godinu je “Povjerenje”.

Izabrani kandidati će dobiti stipendije u iznosu od 2.000 eura te iznos od maksimalno 2.000 eura za troškove putovanja i izvještavanja, superviziju i mentorstvo urednika, kao i priliku da unaprijede svoj rad kroz učešće na međunarodnim seminarima i da njihovi radovi budu objavljeni u najuticajnijim regionalnim i međunarodnim medijima. Pored toga, bit će dodijeljene nagrade od 4.000, 3.000 i 1.000 eura za tri najbolje priče izabrane od međunarodne komisije.

Rok za slanje prijava je 1. mart 2016. godine.

Detaljnije informacije možete dobiti putem telefona +381 11 4030 317 ili e-mail-a:[email protected], a formulare za prijave, uputstva i dodatne informacije o stipendijama možete pronaći na web stranici http://fellowship.birn.eu.com.

Stipendije.ba

(Visited 2 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin