Biking Heritage: Poziv za učešće u projektu “BH COOLTOUR”

13 jul
Rok prijave 01.08.2017

Brdsko-biciklističko udruženje MTBA iz Mostara poziva mlade osobe da se prijave za učešće u projektu “BH COOLTOUR” kojeg finansira ambasada Sjedinjenih Američkih država u BiH. Projekat je namjenjen mladim od 18 do 25 godina iz sljedećih mjesta: Stolac, Berkovići, Nevesinje, Konjic, Trnovo, Kalinovik, Goražde, Foča, Kladanj, Šekovići, N.Travnik, Travnik, Jablanica, Kupres, Čapljina, Ljubuški i Mostar.

U sklopu projekta izvršit će se trodnevna obuka učesnika u korištenju modernih tehnologija u prezentaciji prirodnih i kulturnih dobara, a učesnici će tom prilikom sudjelovati i u team building programu koji uključuje rafting, planinarenje i brdski biciklizam. Obuka će se održati u selu Lukomir na Bjelašnici a rafting na Neretvi u Konjicu u sljedećim terminima:

Grupa 1 – Termin: 8. 9. i 10. avgust
Grupa 2 – Termin: 15. 16. i 17. avgust
Grupa 3 – Termin: 26. 27. i 28. avgust

Nakon selekcije prijavljenih učesnika formirat će se grupe od 4 osobe koje će imati zadatak da po završetku obuke, a u roku od 6 mjeseci, zajedno sa partnerima iz susjednih gradova naprave zajedničku prezentaciju kulturnih ili prirodnih znamenitosti svojih mjesta povezanih u jednu “cool” turu.

Uspješne prezentacije bit će štampane i predstavljene u školskim časopisima i turističkim brošurama.

Poželjno je da učesnici ove prezentacije iskoriste za svoje seminarske/maturske radove u školama ili na fakultetima, kao i privatnim biznisima.

Prijave za učešće možete poslati najkasnije do 01.08.2017. godine, prilikom popunjavanja obrasca za prijavu potrebno je odabrati najmanje DVA termina.

Svim učesnicima u projektu obezbjeđeni su svi troškovi prevoza, smještaja ishrane i team building programa.

Sve dodatne informacije ,kontakte i prijavni obrazac možete potražiti ovdje.

(Visited 5 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments