Bijeljina: Javni poziv za obuku 100 nezaposlenih lica

28 aug
Rok prijave 20.09.2017

Grad Bijeljina i Zavod za zapošljavanje su raspisali Javni poziv nezaposlenim licima za prijavu učešća u programu obuke u sklopu projekta „Kontinuiranom instuticionalnom saradnjom do održivih radnih mjesta u Bijeljini“. Grad Bijeljina je glavni implementator Projekta, a pored Zavoda za zapošljavanje, partneri u Projektu su Tehnička škola „Mihajlo Pupin“ Bijeljina, Privredna komora Republike Srpske – Područna privredna komora Bijeljina, Fakultet poslovne ekonomije, kao i bijeljinska preduzeća „Steko centar“  i „Mega drvo“.

Projekat se realizuje u okviru šireg projekta podrške lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u BiH, koji finansira Evropska Unija, a sprovodi Međunarodna organizacija rada (ILO).

Javnim pozivom je predviđeno da program obuke kod privatnih partnera u Projektu traje sedam mjeseci, od čega su tri mjeseca određena za teorijsku, a četiri mjeseca za praktičnu obuku. Polaznicima obuke će biti plaćeni troškovi prevoza i toplog obroka, kao i osiguranje radnika od povrede na radu.

Ciljna grupa pri izboru polaznika će biti određena po sledećim prioritetima, odnosno, zanimanjima: drvoprerađivačka struka, mašinska struka, građevinska struka, nezaposlena lica koja imaju radno iskustvo u navedenim oblastima, ostala zanimanja.

Prednost za učešće u Programu obuke po ovom Javnom pozivu imaju mladi, žene, lica preko 45 godina, aktivni tražioci zaposlenja, kao i drugi pripadnici osjetljivih grupa,  koji su dugoročno nezaposleni i nalaze se na evidenciji aktivnih tražilaca posla na dan raspisivanja javnog poziva. Prednost će se obezbijediti kroz bodovanje prilikom selekcije kandidata.

Cilj sprovođenja obuke po ovom Javnom pozivu je sticanje znanja i vještina potrebnih radi obavljanja poslova na konkretnim radnim mjestima – 25 nezaposlenih osoba za rad na CNC mašinama za obradu drveta, a 75 nezaposlenih osoba za rad na preradi drveta, odnosno, za stolara namještaja.

Za najmanje 30 odsto obučenih polaznika sa najboljom ocjenom biće obezbijeđeno zaposlenje u preduzećima koje će sprovoditi obuku ili kod drugih preduzeća.

Rok za podnošenje zahtjeva za učešće u Projektu je 20. septembar 2017. godine. Detaljnije informacije i obrasci za prijavu mogu se dobiti na oglasnim tablama i zvaničnim internet- stranama Gradske uprave Grada Bijeljina, Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske, JU Tehnička škola „Mihajlo Pupin“ Bijeljina, Privredne komore Republike Srpske – Područne privredna komora Bijeljina i „MEGA DRVO“ d.o.o. Bijeljina.

Dodatne informacije po ovom Javnom pozivu mogu se dobiti u Zavodu za zapošljavanje Republike Srpske – filijala Bijeljina na broj telefona: 055 226 855, ili u Odsjeku za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije Grada Bijeljina, na brojeve telefona 055 233 169 i 055 233 132.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments