BHdiaFor 2017 – 4. Biznis forum bh. dijaspore u Tuzli

16 dec

Uz podršku USAID-ovog Projekta ‘Jačanje uloge dijaspore u ekonomskom razvoju Bosne i Hercegovine’, nevladina organizacija Naša Perspektiva 27. decembra 2017. godine u hotelu “Mellain” u Tuzli organizuje 4. Biznis forum bh. dijaspore – BHdiaFor 2017.

Ciljevi ovogodišnjeg foruma su stimuliranje investicija i poslovne saradnje sa bh. dijasporom te predstavljanje Savjetodavnog tijela za investicije dijaspore, sačinjenog od strane priznatih dijasporskih ulagača u BiH.

Na skupu će biti prezentovana investiciona ponuda i perspektivni sektori Tuzlanskog kantona, te primjeri dobre prakse investicija bh. dijaspore u sjeveroistočnoj BiH.

Na skupu će se prezentarati i inovacije u saradnji sa bh.dijasporom, uključujući dostupnu tehničku podršku i grantove ulagačima iz dijaspore, Biznis centar bh. dijaspore koji služi kao prva adresa za investitore, te nedavno pokrenutu platformu za povezivanje bh.dijaspore www.diasporainvest.ba.

Do sada je Forum ugostio preko 800 učesnika, potencijalnih investitora i menadžera bh.porijekla iz 40 zemalja. Na skupu se očekuje 150 gostiju iz BiH i inostranstva.

Registracija:1. Registrujete putem formulara http://goo.gl/forms/BcjC86GGVO.
2. Popunite kratki upitnik http://goo.gl/forms/Ru1BFYO81j, koji će nam koristiti za uspostavu saradnje te pružanju podrške u cilju realizacije Vaših investicija u BiH. Molimo Vas da ovaj upitnik popunite i ukoliko nećete biti u mogućnosti da prisustvujute skupu. 

(Visited 5 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin