BH Futures Foundation dodjeljuje stipendije studentima tehničkih i srodnih oblasti

11 jan
Rok prijave 20.02.2017

Bosnia & Herzegovina Futures Foundation otvorila je konkurs za studente prvog ciklusa studija iz Bosne i Hercegovine koji studiraju na fakultetima tehničkih ili drugih srodnih oblasti.

Stipendiranje traje godinu dana. Osim novčane naknade, uključuje stručno usavršavanje, mentorstvo u tehničkom i rukovodstvenom smislu, mogućnost za obavljanje lokalne ili međunarodne prakse i još mnogo toga što bi moglo pomoći studentima u izgradnji njihove akademske i profesionalne karijere.

Konretno, stipendije će se isplaćivati u dva dijela, odnosno 900 KM po semestru. Kroz stipendiju BH Futures Fondation stipendisti će imati priliku i upoznati profesionalne iz svoje oblasti, kao i steći radno iskustvo u BiH ili inostranstvu u tromjesečnom periodu od jula do septembra. Također, stipendistima se otvara prilike da prisustvuju različitim stručnim konferencijama, kao i prilika za volontiranje.

Kandidati će biti rangirani da osnovu dosadašnjeg uspjeha te socijalnih prilika u porodici.

Prijave se vrše online, a rok je 20. februar.

Iz Fondacije navode kako vjeruju da studenti ne bi trebali propustiti ovu odličnu priliku za kvalitetnu edukaciju.

Fondaciju su u decembru 2015. godine osnovali Edhem i Rešad Ćustović, nekadašnje izbjeglice iz BiH u Australiju koji danas tamo žive i rade, s ciljem „pružanja pomoći mladima i razbijanja etničkih barijera snagom tehnologije i obrazovanja“.

Stipendije.ba

(Visited 7 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin