BEST Mostar: Otvorene prijave za ljetne BEST akademske stručne seminare

6 mar
Rok prijave 18.03.2018

BEST Mostar obavještava studente Univerziteta “Džemal Bijedić” o prilici za učestvovanje u jednom od pedeset BEST akademskih seminara diljem Evrope.

BEST (Board of European Students of Technology) je volonterska, neprofitna i apolitička studentska organizacija koja djeluje na 95 univerziteta u 33 države Evrope, a BEST Mostar je jedina takva lokalna grupa u Bosni i Hercegovini. BEST studentima pruža mogućnost dodatnog stručnog obrazovanja, kontakta sa budućim poslodavcima, rada u međunarodnim timovima, usavršavanja organizacijskih vještina, upoznavanja različitih kultura, te njihovo razumijevanje i razvijanje tolerancije.

95 lokalnih BEST grupa organiziraju svoje akademske stručne seminare u nekoj od četiri sezone. Trenutno se studentima nudi prilika da se prijave na jedan od pedeset seminara u ljetnoj sezoni! Na seminaru, koji traje od 7 do 14 dana, sudjeluje 25 studenata iz cijele Evrope i imaju priliku dopuniti svoje znanje, posjećivati kompanije i istraživačke centre te pratiti zanimljive časove koji pokrivaju različita tehnološka polja, ekonomiju, marketing i menadžment. U ovim događajima učesnici prisustvuju predavanjima nastavnog osoblja univerziteta ili stručnjaka iz kompanija. Na kraju seminara studenti polažu ispit, koji je dizajniran da ocijeni uspjeh učesnika.

Prijave na BEST akademske stručne seminare vrše se putem slanja motivacionog pisma lokalnoj BEST grupi koja organizira seminar. Moguće je poslati aplikacije na tri seminara te biti izabran kao učesnik na jednom od njih.

BEST Mostar organizira radionicu pisanja motivacionih pisama za sve studente kako bi se informisali kako to izgleda jedan BEST seminar, kako se prijaviti i kako napisati što bolje motivaciono pismo.

Radionica će se održati 9. marta, s početkom u 14:00 u prostorijama organizacije Svaki student a za prisustvovanje potrebno je se prijaviti putem forme na linku.

Prijave na seminar traju do 18. marta, a njihovu listu možete pronaći ovdje. Za sva pitanja moguće se obratiti na mail [email protected] ili putem Facebooka-a na stranici BEST Mostar.

(Visited 265 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments