BEST Mostar: Otvorene prijave za jesenje BEST stručne seminare

30 apr
Rok prijave 12.05.2019

BEST Mostar obavještava studente Univerziteta “Džemal Bijedić” o prilici za učestvovanje u jednom od deset BEST akademskih seminara diljem Evrope.

BEST (Board of European Students of Technology) je volonterska, neprofitna i apolitička studentska organizacija koja djeluje na 97 univerziteta u 34 države Evrope, a BEST Mostar je jedina takva lokalna grupa u Bosni i Hercegovini. BEST studentima pruža mogućnost dodatnog stručnog obrazovanja, kontakta sa budućim poslodavcima, rada u međunarodnim timovima, usavršavanja organizacijskih vještina, upoznavanja različitih kultura, te njihovo razumijevanje i razvijanje tolerancije.

97 lokalnih BEST grupa organiziraju svoje akademske stručne seminare u nekoj od četiri sezone. Trenutno se studentima nudi prilika da se prijave na jedan od deset seminara koji će se održavati u periodu jeseni ove godine! Na seminaru, koji traje od 7 do 14 dana, sudjeluje 25 studenata iz cijele Evrope. Imaju priliku dopuniti svoje znanje, posjećivati kompanije i istraživačke centre te pratiti zanimljive časove koji pokrivaju različita tehnološka polja, ekonomiju, marketing i menadžment. U ovim događajima učesnici prisustvuju predavanjima nastavnog osoblja univerziteta ili stručnjaka iz kompanija. Na kraju seminara studenti polažu ispit, koji je dizajniran da ocijeni uspjeh učesnika.

Ovu jesen stručni seminari se održavaju u 8 država: Španija, Turska, Slovenija, Poljska, Italija, Bugarska, Finska i Francuska. Teme seminara su raznovrsne, pa se tako mogu pronaći teme o 3D printanju, obnovljivim izvorima energije, cyber sigurnosti i druge. Njihovu listu možete pronaći na https://best.eu.org/courses/list.jsp.

Prijave na BEST akademske stručne seminare vrše se putem slanja motivacionog pisma lokalnoj BEST grupi koja organizira seminar. Moguće je poslati aplikacije na tri seminara te će student biti izabran kao učesnik na jednom od njih. Prijave na jesenje seminare traju do 12. maja. Napominjemo da studenti iz Bosne i Hercegovine plaćaju samo 15% navedene participacije (fee) za seminar. Za sva pitanja moguće je obratiti se na mail [email protected] ili putem Facebooka-a na stranici BEST Mostar.

 

(Visited 84 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Meris Bećović